Administracions

Acord amb capitania per alliberar la Trona de Calella de Palafrugell

Quedarà fora de l’espai de pas d’embarcacions, en moure’s el canal, i també es posaran més boies a Malaespina

Els banyistes han fet diverses protestes

La zona de la Trona de la platja del Canadell, a Calella de Palafrugell, quedarà fora de l’espai de pas de les embarcacions. Aquest és un dels acords als quals han arribat l’Ajuntament de Palafrugell i capitania marítima per minimitzar l’impacte de la nova ordenació d’abalisament a les platges de Calella i Tamariu. El sector de la Trona era una de les reivindicacions més importants.

Els acords, però, no acaben aquí. Al sector de Malaespina, on ara hi ha una sola boia, s’ha acordat posar-n’hi més; el que no s’ha pogut desencallar és Sant Roc, que no té solució, i l’embarcador quedarà inutilitzat inevitablement. Pel que fa a Tamariu, la part més sensible de la polèmica, l’associació de veïns va recollir més de cinc-centes signatures contra aquests canvis. El malestar es va posar de manifest el 16 de juliol quan els banyistes van desafiar els senyals de prohibició de banyar-se i de saltar des de les roques, com ara a la Trona, i una quarantena de persones van protestar a la platja del Canadell de Calella contra el nou abalisament.

La polèmica va venir arran d’aplicar estrictament la nova normativa d’abalisament. L’equip de govern, d’ERC i PDeCAT, va liderar diverses reunions amb capitania i el 12 de juliol ja es va arribar a un primer acord: l’Ajuntament col·locaria en algunes cales elements d’unió entre les boies, concretament un cordill amb suros, perdelimitar-les de manera més clara. Alhora també es va consensuar procedir a la instal·lació d’unes “línies de vida”, de manera perpendicular a la costa, que permetrien el descans dels banyistes dins de la zona de seguretat. 

Amb aquestes acords, fruit de nombroses negociacions, s’han compatibilitzat els usos que vol l’Ajuntament amb les directrius per complir la reglamentació de capitania marítima.

Satisfacció

L’Ajuntament de Palafrugell valora positivament l’acord i la bona predisposició de totes les parts per tal d’assolir-lo. Ara, totes aquestes propostes ja es podran aplicar de manera immediata, just quan comença el mes d’agost, la temporada de més afluència de visitants a les platges.

Una aposta contundent per la via del diàleg

L’Ajuntament i les associacions de veïns, així com la mateixa capitania i la Subdelegació del Govern, han apostat per la via del diàleg. Unes reunions entre capitania marítima de Palamós, convocades per la Generalitat de Catalunya, han permès continuar avançant en fórmules per minimitzar l’impacte de la reordenació de la nova senyalització de les boies a les platges de Tamariu i Calella de Palafrugell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona