Administracions

municipal

platges

El govern ganxó torna a actuar a Sant Pol per les gandules buides

GdC denuncia la posada de para-sols i material privat abans de les nou del matí i el consistori prepara un requeriment

El ja tradicional serial d’estiu sobre l’ocupació abusiva amb gandules i para-sols a la platja de Sant Pol de Sant Feliu ha revifat aquesta setmana arran de les queixes difoses pel grup de Guíxols des del Carrer (GdC), al voltant de les casetes dels Banys de s’Agaró. El grup polític ha recordat que la normativa limita l’espai a ocupar a 40 metres quadrats i a “com a mínim 6 metres de distància des de l’aigua”. I han instat el regidor delegat de Platges a actuar en comprovar que hi havia gandules buides abans de les nou del matí.

L’edil de Turisme i Platges, Salvador Calabuig, explicava ahir que els tècnics municipals ultimen un requeriment per escrit adreçat als responsables de la concessió, per bé que en les inspeccions han comprovat que les gandules que infringien la normativa no pertanyen a l’empresa, sinó a alguns particulars que fan ús de les casetes de bany i donen als empleats l’encàrrec que el material estigui col·locat a primera hora per fer ús de l’espai reservat amb posterioritat.

Les retiraran si cal

Calabuig adverteix l’empresa que la normativa municipal de platges permet retirar estris sense ús en primera línia del litoral després de dues hores sense que es detecti ningú que els faci servir. Serà el mecanisme d’actuació a partir d’ara si es detecten nous excessos.

Calabuig, malgrat això, defensa que aquest any hi ha hagut menys conflictes i recorda que hi ha hagut canvis en la normativa de Costes que permeten, per exemple, estendre gandules buides dels concessionaris dins de la zona que tenen delimitada per fer-ho.

LA XIFRA

2
hores
és el temps màxim que es pot abandonar una gandula, para-sol o tovallola sense ús a les platges de Sant Feliu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia