Administracions

sindicats

platges

La CNT denuncia el marc laboral dels vigilants en platges

El sindicat du a Inspecció de Treball Aunar, concessionària a Palamós i Roses

L’empresa diu que no ha rebut cap queixa

La Confederació Nacional del Treball (CNT) de l’Empordà ha denunciat a Inspecció de Treball les condicions laborals dels vigilants contractats per l’empresa Aunar, concessionària del servei a Palamós i Roses, per garantir la seguretat en platges i espais nàutics i de lleure del litoral gironí. Fonts del sindicat expliquen que es van reunir la setmana passada amb la direcció de l’empresa per exposar les reivindicacions, mentre que l’empresa nega cap irregularitat en el servei. Aunar presta el servei als dos municipis després d’imposar-se en els concursos públics posats a subhasta, a més d’altres feines per al sector privat en càmpings o el control de castells inflables. Entre les principals queixes que –segons el sindicat– els han arribat d’empleats, hi hauria l’incompliment dels horaris establerts, dels dies setmanals de descans, el retard en el pagament de les retribucions o la pràctica d’haver de fer hores extra sense retribució. Una altra reclamació fa referència a les condicions d’allotjament dels treballadors: segons el sindicat, l’empresa contracta empleats arreu de l’Estat espanyol i un cop arriben al litoral gironí els allotja en petits apartaments que han de compartir entre fins a 7 o 8 treballadors, a canvi d’un lloguer que pot ser d’uns 150 euros.

Des de l’empresa, l’administrador, Pablo Martín, diu que fins ara no han rebut “cap reclamació formal dels municipis ni dels treballadors”. Hi afegeix que l’allotjament que ofereixen és opcional, “per les dificultats de trobar-ne en llocs turístics”, i que són molts els que acaben trobant alternatives de manera autònoma, ja que ells no hi fan negoci.

Respecte al retard en el pagament, assenyala que hi pot haver hagut algun error per detalls, com per exemple que algun empleat novell no hagi fet arribar el compte de domiciliació.En paral·lel, CNT qüestiona el concepte de concursos i licitacions que permet als ajuntaments fer estalvis a costa de les condicions laborals. I Martín acusa el sindicat d’esbombar acusacions, traslladades als seus advocats, “abans de dialogar per trobar-hi solució”. El responsable d’Aunar també defensa que treballen per aprovar un conveni que reguli les condicions de treball i salaris dels socorristes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona