Administracions

El govern de Palamós vol que l’antic estudi d’en Sert serveixi per explicar Castell

L’Ajuntament, que ha iniciat el projecte de restauració ambiental de l’espai natural de Castell, creu que l’edifici és idoni per a un centre d’interpretació

L’antic estudi del pintor Josep Maria Sert a la platja de Castell ha de ser un centre per a la interpretació del conjunt d’aquest espai natural. Aquesta és la voluntat del govern de Palamós, d’ERC-CiU, un cop presentat el projecte de restauració ambiental de l’espai natural de Castell. Aquest edifici, arran de mar, és actualment propietat de la Generalitat: “Nosaltres defensem que aquest edifici és el més indicat per ubicar-hi un centre d’interpretació de tot Castell”, destaca l’alcalde, Lluís Puig.

El pintor Josep Maria Sert va comprar el 1929 un seguit de propietats a Sant Joan, entre les quals destaca el Mas d’en Cama, al paratge de Castell, que el va rebatejar com a Mas Juny. Sert estava casat en segones núpcies amb la princesa Roussadna Mdivani i Mas Juny va ser el regal de casament que el pintor va fer-li.

La restauració del mas va anar a càrrec del seu nebot, l’arquitecte Josep Lluís Sert, conservant l’estructura de mas i torre original del segle XVI. En aquest procés també va realitzar la millora i adequació de les barraques de la platja de Castell, a peu de poblat iber, per instal·lar-hi el seu estudi, i que ara es planteja convertir en el centre d’interpretació. L’estudi va ser lloc de trobada de personatges com ara Coco Chanel, Marlene Dietrich, Francesc Macià i Luchino Visconti, entre d’altres.

El 2015 s’hi van fer obres de manteniment per reforçar l’estructura i la coberta, millorar els tancaments i consolidar un talús que l’amenaçava. Les obres es van finançar amb els diners de l’explotació a l’estiu de l’aparcament de Castell.

LA FRASE

Defensem que aquest edifici és el més indicat per ubicar-hi un centre d’interpretació
Lluís Puig
alcalde de palamós (ERC)

LA DATA

1929
El pintor
Josep Maria Sert compra diverses propietats i regala el Mas Juny a la que llavors era la seva esposa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona