Administracions

Igualada assaja una taxa en funció dels residus generat

Les ordenances fiscals del 2018, que es debatran en el ple vinent, inclouen novetats en la fiscalitat dels residus

Bonificaran l’IBI dels pisos del nucli antic que es reformin i es destinin a lloguer

El govern municipal d’Igualada va presentar ahir la seva proposta d’ordenances fiscals de l’any 2018, que inclou la rebaixa del tipus impositiu de l’impost de bens immobles (IBI) –del 0,92 al 0,90%– i noves bonificacions del 80% per als propietaris d’habitatges del nucli antic que els reformin per destinar-los al mercat de lloguer. La bonificació s’aplicarà durant sis anys, que es poden allargar fins a deu en el cas que s’hi instal·li ascensor i s’adapti a una qualificació energètica C o superior.

Noves fórmules

El tinent d’alcalde de Qualitat Urbana, Jordi Pont, defineix com una “petita revolució” les mesures que aplicarà el govern de CiU l’exercici vinent en l’àmbit dels impostos relacionats amb els residus.

Per una banda, s’augmenta la taxa als establiments de menjar ràpid per emportar, que requereixen esforços extra per part dels serveis de neteja als carrers del seu entorn. Els comerços que adoptin mesures per reduir els residus rebran bonificacions, així com els veïns que utilitzin la deixalleria mòbil i la fixa. Mitjançant un carnet, els ciutadans que en facin ús acumularan punts durant l’any 2018 i podran gaudir d’una rebaixa a la taxa d’escombraries de l’any següent.

Amb l’horitzó de poder-ho estendre també a l’àmbit domèstic, l’any vinent començarà al polígon industrial de Les Comes el cobrament de la taxa d’escombraries amb una part variable en funció del volum de residus generats, amb nous contenidors d’accés exclusiu per a cada empresa. Per a l’any 2018 s’oferirà una bonificació del 50% per tal de donar un any de marge per poder reduir els residus generats.

LA XIFRA

1,9%
És l’augment
de les taxes municipals del 2018.

Tot esperant suports a l’oposició

Tot i que CiU governa amb majoria absoluta, ha buscat els darrers dos anys complicitats en l’aprovació de les ordenances. Socialistes d’Igualada els va donar suport els darrers dos exercicis i el PP, l’any passat. La regidora d’Hisenda, Montserrat Duch, va explicar ahir que havien parlat amb els grups de l’oposició de la proposta d’ordenances del 2018 i que els l’havien feta arribar “perquè l’estudiïn i, si ho troben adient, proposin mesures que puguem acordar, com ja hem fet els dos darrers exercicis”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona