Administracions

refugiats

El ‘C-Star’ salpa de Palamós i busca refugi a Barcelona

Ahir el vaixell va aconseguir arribar al port de Barcelona per mirar de poder desembarcar amb garanties perquè Palamós no és frontera exterior amb la UE

El vaixell C-Star, que havia estat noliejat per un grup d’ultradreta, ha salpat finalment de la badia de Palamós, on feia més de deu dies que estava fondejat, per desplaçar-se fins al port de Barcelona, on van arribar finalment ahir al migdia.

Sense gairebé combustible, sense queviures, els nou tripulants d’aquest vaixell propietat d’un armador britànic, que navega sota pavelló de Mongòlia, s’han vist atrapats en un calvari administratiu. L’acció que han dut a terme la matinada de dimecres ha estat per desembarcar amb garanties i gestionar el retorn al seu país. Es donava el cas que a Palamós no ho podien fer perquè no és frontera exterior de la Unió Europea. Tot i la complexa situació pel que fa referència al carburant, ahir van poder arribar a unes cinc milles del port de Barcelona aprofitant les darreres reserves. Ahir els acompanyava el remolcador de Salvament Marítim, Punt May. Els tripulants han tingut durant aquest dies de confinament a Palamós l’ajut de la Creu Roja i Càritas, que els van fer arribar queviures

Calvari burocràtic

El C-Star havia estat utilitzat aquest estiu per un col·lectiu xenòfob contrari al rescat de refugiats a la Mediterrània. Aquest grup, però, va desembarcar a Malta, un cop va finalitzar el contracte. Quan el vaixell va arribar a Palamós buscant un port, ara fa deu dies, Ports de la Generalitat els va prohibir atracar per la finalitat que tenia el vaixell. A bord, però, ja no hi quedava cap membre de l’organització ultradretana i el vaixell va passar de ser un problema polític a un altre d’humanitari i burocràtic.

El coordinador de la Creu Roja de Palamós, Albert Matavera, explica que la tripulació està bé físicament, però molt desanimada perquè fins ara cap administració els ha pogut donar una sortida a la seva delicada situació administrativa.

LA FRASE

La tripulació està molt desanimada perquè cap administració els ha donat una solució
Albert Matavera
coordinador de la creu roja a palamós


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia