Administracions

municipal

impostos

Les ordenances a Palamós, per tercer any congelades

El ple ha d’aprovar aquest vespre les taxes per al 2018 i els comptes municipals, amb 1,6 milions per a inversions

L’executiu municipal de Palamós (ERC i PDeCAT) durà avui a aprovació els expedients per a les ordenances fiscals de l’any vinent, amb l’objectiu de congelar la pressió fiscal, i un pressupost de 23,21 milions d’euros, 350.000 més que en l’exercici actual. L’alcalde, el republicà Lluís Puig, avançava ahir que confien a trobar alguns suports –governen en minora– perquè els dos punts prosperin i situa la xifra d’inversió prevista en 1,64 milions.

Pel que fa a les ordenances, l’alcalde destaca que “per tercer any consecutiu, els imports dels rebuts no experimentaran canvia”, en consonància amb el que han fet els dos grups des que van arribar al govern palamosí. Per aconseguir que l’impost sobre béns immobles (IBI) no s’incrementi, sí que hauran de rebaixar el tipus de gravamen fins al 0,775% del valor cadastral, per contrarestar els efectes del vuitè any d’increment dels valors després de la darrera revisió.

En el capítol d’inversions, de major a menor cost, figuren les obres de la pista esportiva annexa al pavelló (270.000 euros), les millores als camins de ronda fins a Castell (210.000), 100.000 euros per al passeig del Mar, 80.000 per renovar gespes artificials als camps annexes de l’estadi municipal i diverses partides per rehabilitar patrimoni i via pública. També hi haurà 85.000 euros per a obres proposades directament pels veïns, a diferència del que es feia fins ara, amb un sondeig sobre projectes proposats d’entrada des de l’executiu.

LES XIFRES

23,21
milions
és l’import del pressupost que ERC i PDeCAT duen a votació al ple, 350.000 euros més que enguany.
1,64
milions
suma el total de partides previstes per a inversions al llarg de tot l’exercici 2018.

L’endeutament, rumb al 38%

L’endeutament, segons les previsions del pressupost que el govern de Palamós presenta per a l’any vinent, tancaria l’exercici amb una reducció de la ràtio d’endeutament fins al 38% del total dels comptes, una variable que s’ha anat reduint aquest mandat per la gestió econòmica, la millora de la conjuntura i el retorn progressiu dels diners que els devia la Generalitat del pla de barris. Al 2016 van tancar l’exercici al 46% i aquest any la previsió és fer-ho al 40%, en una tendència a la baixa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia