Administracions

El govern d’Igualada es queda sol en l’aprovació de taxes i impostos del 2018

PSC i PP no mantenen el suport que havien donat a CiU en anteriors exercicis

El rebut de l’IBI creix un 1,8% i la taxa per residus es fa progressiva al polígon

El govern de CiU a l’Ajuntament d’Igualada es va quedar sol ahir aprovant les ordenances fiscals pel 2018. El PSC i el PP, que hi van donar suport en anteriors exercicis, van optar per no donar suport a la majoria absoluta de Marc Castells. El socialista Jordi Riba va lamentar que la política fiscal no s’adequa al context econòmic de la ciutat i el popular Joan Agramunt va posar l’increment de la pressió fiscal amb l’impost de béns immobles (IBI) com a argument pel seu vot negatiu. El rebut d’aquest impost s’incrementarà de mitjana un 1,8%, amb la rebaixa en un 0,02% del tipus de gravamen. La regidora d’Hisenda, Montserrat Duch, va reivindicar la “moderació fiscal” de les ordenances. Entre les ajudes al pagament d’aquest impost es crea una nova línia destinada als propietaris que reformin habitatges del nucli antic per llogar-los. En aquest cas, es bonificarà el 80% en l’impost per un període d’entre sis i deu anys.

Pel que fa la taxa de recollida d’escombraries, el regidor d’Urbanisme Jordi Pont, va explicar que pel 2018 “iniciem el camí de la progressivitat” i la taxa a les empreses del polígon incorporarà una part variable en funció del volum de residus generats. Per als particulars es creen bonificacions per a l’ús de les deixalleries. Finalment, les taxes i preus públics pugen un 1,9%.

L’oposició també va qüestionar el nomenament de dos alcaldes de la comarca com a càrrecs de confiança. A més de criticar els més de 100.000 euros anuals en sous, també reclamen saber quina feina faran. El ple d’ahir es va celebrar per primer cop sense el retrat del rei al saló de sessions.

Manlleu apuja l’IBI un 4,5%

A.A

L’equip de govern de l’Ajuntament de Manlleu ha aprovat les ordenances per al 2018, que preveuen un increment del tipus general de l’IBI del 4,5% i un augment de la taxa pel subministrament d’aigua potable, fet que suposarà que els rebuts domèstics s’encareixin dos euros al mes. En el cas de l’IBI, s’ha aprovat amb l’abstenció de MES i el vot en contra de la CUP, el PDeCAT i ICV, i pel que fa a la taxa de l’aigua, la votació va ser idèntica, llevat de la dels verds, que hi van donar suport. La resta d’impostos queden congelats, com també la taxa de recollida d’escombraries, per exemple.

Amb la modificació de l’impost sobre béns immobles, l’any que ve el rebut mitjà per a habitatge a Manlleu serà de 435 euros anuals, xifra que significa un increment mitjà per família que no arriba als 20 euros, repartits en tres pagaments anuals. En el cas de la taxa d’aigua potable, l’augment es justifica per la inversió d’1,7 milions d’euros que l’empresa Sorea ha fet en la millora de l’abastament al municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia