Administracions

Municipal

Cases barates del Bon Pastor seran un museu

L’Ajuntament de Barcelona convertirà una illa de les cases barates del barri del Bon Pastor en un museu que mostrarà l’evolució de l’habitatge obrer i oferirà alhora un nou equipament per al barri. L’actuació consistirà a rehabilitar 16 cases entre els carrers Bellmunt, Tàrrega, Barnola i Claramunt, amb una superfície global de 821 m². De les 16 cases que conformen el conjunt, quatre es destinaran a cases museu, motiu pel qual estaran moblades i ambientades en diferents moments històrics de l’últim segle. Quatre immobles esdevindran espais expositius, on s’explicarà la història de l’habitatge a Barcelona, i les vuit restants s’habilitaran com a equipament per al barri.

La inversió serà de 2 milions d’euros i el projecte forma part del pla de barris del Bon Pastor i Baró de Viver, que impulsa diversos programes de recuperació i difusió de la memòria històrica dels barris. Les obres per rehabilitar els habitatges començaran a final d’any i serviran per il·lustrar quatre moments de la seva història: la casa original de 1929, l’època de postguerra als anys cinquanta, les remodelacions dels anys setanta i l’última casa habitada, des del 2000 fins a l’actualitat. El projecte ha pres com referent museístic el Työväenasuntomuseo de Hèlsinki, un referent en la divulgació de la vida diària al llarg del segle XX en un barri obrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia