Administracions

municipal

L’Ajuntament de Bàscara està encallat perquè no troba secretaris

L’alcalde, Narcís Saurina, denuncia que la impossibilitat de validar qualsevol tràmit i de convocar plens posa en perill subvencions que tenen concedides

“L’administració ens exigeix una sèrie de tràmits però no compleix la seva part”, s’indigna Narcís Saurina. L’alcalde de Bàscara va penjar ahir a la xarxa un escrit per informar els veïns del bloqueig en què es troba l’Ajuntament perquè no disposa de secretari interventor. La persona que ocupava aquest càrrec fa mesos que està de baixa i l’Ajuntament ha fet mans i mànigues per buscar-ne una altra que la substitueixi, però no en troba. Paral·lelament, s’han iniciat els tràmits necessaris per treure aquesta plaça a concurs però la tramitació dura uns mesos i encara no s’ha pogut fer.

La presència d’un secretari interventor és indispensable per certificar qualsevol tràmit de l’Ajuntament, i trobar un substitut per a una feina puntual d’uns dies en un poble petit esdevé un autèntic trencaclosques, sigui perquè l’oferta no és atractiva, sigui perquè no n’hi ha de disponibles. L’Ajuntament només ha pogut fer dos plens en vuit mesos i es troba en una situació en què ha de convocar un ple urgent per poder concretar un préstec (que ja tenen concedit), posar a licitació obres a la seu de l’associació El Pessebre i aprovar l’avantprojecte del polígon d’Orriols, entre altres assumptes que no es poden desencallar.

“Si no ho podem solucionar, perdrem el préstec durant un any (65.000 euros que podíem estalviar), perilla la subvenció per la seu d’El Pessebre (70.000 euros) i els ingressos de l’IBI del polígon d’Orriols (uns 100.000 euros)”, explica l’alcalde. En proporció amb el pressupost que té un municipi d’un miler d’habitants com el de Bàscara, aquestes quantitats representen fins al 20% dels ingressos de l’Ajuntament.

L’alcalde s’ha cansat de picar a totes les portes de la demarcació (Consell Comarcal, Diputació i Generalitat) per trobar un secretari que ningú pot posar-li a disposició, tot i que sap que la solució no depèn d’aquestes administracions, sinó d’una convocatòria estatal, que en el millor dels casos encara tardarà més mesos abans de concretar-se.

“Tothom em contesta que no n’hi ha. No som l’únic municipi que té problemes derivats de la manca de secretaris interventors, una figura cada vegada més necessària ateses les exigències cada vegada majors de l’administració, i és un greu problema, tant que posa en qüestió la viabilitat de la feina que hem fet aquests darrers dos anys, i el pitjor és que pot fer pensar si val la pena continuar fent-la”, manifesta Saurina en l’escrit que dirigeix als veïns.

L’alcalde es mostra especialment dolgut perquè explica que en els últims sis mesos, amb molts esforços i “amb la inestimable ajuda de Xaloc”, han aconseguit reconduir una situació que dos anys enrere els situava entre els municipis més endeutats de la demarcació. Precisament ara que la situació comença a millorar, però, critica que tot quedi pendent per unes mancances de personal que atribueix a una administració que desatén els municipis petits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona