Administracions

municipal

La inversió en equipaments esportius marca els pressupostos de Calella

El govern del PDeCAT i PSC posa l’accent en el benestar de les persones, el manteniment de la ciutat i la promoció i la projecció de la ciutat

Els comptes municipals pugen a 21,1 milions d’euros

Calella va aprovar ahir els pressupostos del 2018 que pugen a 21,1 milions d’euros, un 6% més que l’any anterior i amb 1,7 milions que es destinaran a inversions. En aquest apartat destaca la partida de 450.000 euros que es destinarà al Programa de Millora d’Equipaments Públics. Precisament en aquest àmbit i, en especial, en com pot beneficiar a la promoció i projecció de la ciutat, l’alcaldessa Montserrat Candini (PDeCAT), va anunciar l’increment de les subvencions que el consistori dona tant a la Volta Ciclista de Catalunya –amb 15.000 euros més– i al triatló Ironman que rebrà 100.000 euros més. A més, el 2018 Calella serà la seu de la Ciutat del Bàsquet Català i subvencionarà l’esdeveniment amb 15.000 euros més. L’increment en el pressupost, tal i com va recordar l’alcaldessa, respon en bona part a l’augment de la recaptació de l’IBI a partir de la seva revisió que comporta uns ingressos extraordinaris de 442.000 euros “que permeten invertir més en despesa corrent”. L’alcaldessa va recordar que les prioritats que es marquen en el nou pressupost busquen “el benestar de les persones, el manteniment de la ciutat i la promoció de Calella”. Precisament, una de les partides més beneficiades és la de Benestar Social que augmenta en 129.000 euros. La inversió en arranjament de carrers amb 200.000 euros, els 435.000 euros per l’Hostal Vell –180.000 provinents de la Diputació– o els 280.000 euros per a les obres de condicionament de la fàbrica Llobet-Guri que ha d’acollir l’escola Salicrú són altres de les partides destacades.

El paper de l’oposició

ICV-EUiA, PP i la CUP van abstenir-se en la votació dels pressupostos, mentre que ERC hi va votar en contra. L’argument dels ecosocialistes i la CUP va respondre a la incorporació que el govern havia fet d’algunes de les seves propostes, com ara els vestidors al Camp de Mar o la instal·lació de rètols informatius al carrer Jovara, entre d’altres. “El nostre pressupost seria diferent, però valorem la predisposició del govern a acceptar algunes de les nostres propostes”, va dir el portaveu d’ICV-EUiA, Sebastià Tejada.

Jan Catà, de la CUP, va confirmar la voluntat d’entesa del govern, malgrat que va puntualitzar que, en general “aquests pressupostos disten molt del que faríem el dia que governem”.

L’únic regidor del PP, que s’incorporava al ple després d’una absència de cinc mesos, es va mostrar crític amb la nova partida destinada a la Volta Ciclista a Catalunya. “Calella ja ho ha fet moltes vegades i potser és el moment que ho gaudeixi un altre poble”, va dir Josep Maria Pérez Basart.

Des d’ERC, la seva portaveu Cristina Gómez, va enumerar les propostes que el seu grup va fer arribar al govern sense que cap aconseguís incorporar-se als comptes municipals. “Hi ha incertesa sobre com s’acabaran concretant les inversions més genèriques”, va matisar i va confiar que durant el desenvolupament del pressupost “i amb la voluntat política es pugui acabar recollint algun dels nostres projectes”.

La moció del PSC

En el ple d’ahir, el PSC va presentar una moció demanant la llibertat del vicepresident Oriol Junqueras, del conseller Joaquim Forn i dels líders de l’ANC, Jordi Sánchez i d’Òmnium, Jordi Cuixart. El seu portaveu, Josep Torres, va reclamar el dret de la seva formació a “fer una lectura crítica de la realitat i a refermar el nostre no a l’actuació policial de l’1O, el nostre no a l’empresonament dels polítics i els representants de la societat civil i el nostre no a l’atac a l’escola catalana”. “Respectem les decisions judicials malgrat no ens agradin, però no hi ha d’haver cap obstacle per poder-les valorar”, va assenyalar Torres. La resta de grups, menys el PP, van votar favorablement la moció. El regidor popular va aprofitar el debat per criticar “l’ambigüitat” dels socialistes i va qualificar el procés i els presos polítics de “tonterieta” i “brometa” i va donar tot el seu suport a la decisió judicial de mantenir-los a la presó. Els comentaris van suscitar una rèplica directa de l’alcaldessa que va criticar la manca d’objectivitat en el seu discurs. “Vostè fa un relat falsejat de la veritat i no pot donar lliçons”, li va etzibar. Pérez Basart li va respondre que tant ella com la resta de membres del consistori “no veuen la realitat perquè estan enamorats i encegats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona