Administracions

El ple de Banyoles aprova un pressupost que inclou la nova biblioteca

Amb un total de 2,4 milions en inversions, també inclou la millora de diversos espais públics

L’oposició retreu que són continuistes i poc il·lusionadors

El ple de Banyoles va aprovar ahir en una reunió extraordinària un pressupost consolidat per al 2018 de 19,98 milions d’euros, 3,56% més que el de l’any passat, amb un capítol d’inversions que puja a 2,4 milions d’euros i que ja preveu els 483.000 euros d’estalvi net amb què el consistori tancarà l’any. L’alcalde, Miquel Noguer (PDeCAT) va acceptar, tal com li va retreure l’oposició, que era continuista, però hi va afegir que ho era amb un increment que beneficia tots els ciutadans de Banyoles i que marca les línies dels projectes de futur.

Del capítol d’inversions, el regidor d’Hisenda, Pau Comas, va destacar els 400.000 euros per millorar el carrer de les Rotes, els 255.000 per diverses millores a les vies públiques, els 200.000 euros per la millora dels carrers Sant Esteve, Pou i Carmelites Velles. També inclouen, segons ell, el projecte de nova biblioteca (150.000 euros), un pla de voreres (100.000 euros) i el projecte de la mota i els desmais (85.000 euros). Comas va explicar que el pressupost preveu uns ingressos de 17,9 milions i unes despeses de 17,5 milions, la ràtio d’endeutament se situarà al voltant del 47% i l’endeutament a llarg termini serà d’1,6 milions.

Joan Luengo es va mostrar sorprès per no haver forçat al màxim les lleis espanyoles en benefici de la ciutat i va lamentar la manca de projectes de futur.

Sandra Pazos (CUP) es va queixar del poc temps per estudiar i debatre el pressupost i va lamentar que no hi hagi un procés participatiu per fer un pressupost global de ciutat. En tot cas, va criticar que s’afavorissin les proves esportives d’elit i la promoció en detriment de les socials i culturals. “Ens cal un pressupost que faci poble i menys promoció del poble”, va afirmar.

Roser Masgrau (Junts per Banyoles) va recordar que els pressupostos han de reflectir la il·lusió i les ganes de fer coses i no només la continuïtat. “També han de servir per fer un salt endavant”, va indicar, tot recordant que hi continua havent molts projectes sense concreció.

Miquel Nogué va dir que forçaran la llei quan toqui, però que ara no volen posar en risc l’Ajuntament.

LES XIFRES

19,9
milions
és el total del pressupost consolidat per a l’exercici de l’any vinent, amb un augment del 3,5%.
2,4
milions
és la quantitat total que l’equip de govern preveu destinar a les inversions de l’any vinent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia