Administracions

Municipal

Tres terminis a Platja d’Aro per pagar recàrrecs de l’IBI revisat

El municipi ajorna fins a l’octubre del 2018 el cobrament total per les queixes d’afectats

Tot i així, alguns voldrien més flexibilitat

El govern de Castell-Platja d’Aro ha comunicat als afectats per 330 revisions cadastrals que podran abonar en tres terminis els imports que els reclamen. Inicialment, l’alcalde i regidor d’Hisenda, Joan Giraut, admetia que la data límit per posar-se al dia s’havia fixat a final d’any, però s’ha canviat arran de les queixes de diversos afectats.

En alguns casos, la quota reclamada puja a 12.000 euros –corresponents al període 2014-2017, més els interessos de demora– i han optat per fraccionar el cobrament en tres parts: un 30% entre desembre i gener, un 40% més a finals de maig del 2018 i el 30% restant a finals d’octubre. Malgrat això, la mesura encara és insuficient per a alguns, que posen d’exemple la flexibilitat aplicada al municipi veí de Santa Cristina d’Aro, on han repartit les quatre anualitats reclamades com a complements entre l’actual exercici del 2017 i els tres futurs, fins al 2020.

Giraut defensa que no és la primera regularització cadastral que té lloc al municipi en els darrers anys, practicada d’ofici a un seguit de finques triades aleatòriament per la direcció general del Cadastre. “Entre 2013 i 2014 hi va haver 180 expedients més i aleshores els titulars van pagar els recàrrecs sense fraccionaments”, afirma. L’alcalde diu que “la gran majoria de quantitats reclamades –gairebé el 80%– oscil·len entre 500 i 1.000 euros”, mentre que la resta es divideix entre un grup de fins a 5.000 euros i alguns expedients més, per a xalets i grans finques, que sí que arriben en algun cas als 12.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona