Administracions

Municipal

Sant Feliu potenciarà el mercat cobert i millorarà zones comercials el 2018

Són dues mesures que figuren en el pla de dinamització per al comerç al centre i al barri de Vilartagues

El sector fa una crida a la implicació de més botiguers

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols preveu un seguit d’accions per fomentar l’activitat del petit comerç en tot el municipi, tant al centre com a la zona comercial de Vilartagues. Entre les prioritats del pla, presentat aquesta setmana als comerciants, la regidora de Promoció Econòmica, Sílvia Romero, va destacar l’apartat d’urbanisme comercial i la potenciació del mercat cobert ja a partir del 2018.

El pla inclou un seguit d’actuacions que tiraran endavant de manera programada els pròxims tres anys, amb aportació municipal però també per part dels comerciants mateixos. Pel que fa a la fesomia del paisatge urbà, les accions es concretaran en ajustos per estendre les zones de vianants i un reforç de senyalització i elements com ara el mobiliari urbà.

Romero situa, però, com un dels desafiaments principals la potenciació del mercat cobert, reformat completament el 2010 amb una inversió d’1,5 milions d’euros que va comportar una reducció del nombre de parades, per evitar espais tancats, però que ha acabat set anys després amb una ocupació de tot just dos terços, vuit parades –algunes de dobles–, que volen incrementar per sobre de la desena. La regidora aposta per millorar la gestió i cercar inversors, a més de posar les bases per a la programació d’activitats, tant les vinculades al mercat com a la resta del comerç urbà. Per als botiguers de la part alta, l’edil creu que el Guíxols Arena pot ser escenari d’altres accions de dinamització.

Guíxols Comerç i Turisme, l’associació que en els darrers mesos ha sorgit de la fusió dels comerciants de la part baixa i alta de la ciutat, el president, David Novi, ha fet una crida a la implicació de més botiguers, després que a l’acte de presentació només n’assistissin una vintena. Diu que, al marge del document inicial, ara cal consens, participació i massa crítica per tirar-lo endavant.

LA XIFRA

15
parades
ofereix l’interior del mercat cobert de Sant Feliu, però només hi ha vuit negocis, a més de la cafeteria.

Campanya dels paradistes del mercat cobert

Els vuit paradistes del mercat cobert i la cafeteria de l’espai engeguen avui una campanya nadalenca per incentivar les compres amb el repartiment de 1.800 butlletes per cada compra d’almenys sis euros efectuada en els establiments adherits. S’allargarà fins al 6 de gener, i anuncien que el 10% dels tiquets tindran premis (com ara lots de productes, consumicions i vals de compra de 10, 20 i 30 euros).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona