Administracions

Sant Pere Pescador tindrà vigilant municipal tot l’any

A partir d’ara, hi haurà sempre com a mínim un vigilant els mesos de fora temporada i s’ampliarà fins a vuit o nou a l’estiu

El servei s’ha incorporat en el pressupostos municipals aprovats per al 2018

Sant Pere Pescador donarà continuïtat al servei de vigilància municipal també fora del període estiuenc, tot i que serà amb una dedicació més reduïda. Des d’ara, l’Ajuntament contracta l’equivalent d’una persona (que a la pràctica podrien ser-ne dues de físiques per poder assumir torns). La persona que assumirà aquestes funcions serà l’agent que ha estat la cap del servei els estius passats. “Creiem que cal garantir aquesta continuïtat amb la vigilància municipal d’estiu que hem incorporat d’ençà dos anys, i és una demanda de la població que complementarem amb càmeres de vigilància, en el moment que sigui factible” explica l’alcalde, Agustí Badosa.

Aquest servei de vigilància municipal és una de les partides que s’han incorporat en els pressupostos municipals per a l’exercici 2018 aprovats aquesta setmana passada. Els comptes aprovats (3.195.743 euros d’ingressos i 3.185.197 euros, en la part de despeses) s’inscriuen en la continuïtat dels exercicis anteriors. Pel que fa les inversions, s’han pressupostat inicialment 300.500 euros, corresponents a les línies de subvencions Feder (regeneració urbana del carrer del mar) i al pla de foment territorial de turisme de la Generalitat (passeig fluvial i aparcaments dissuasius).

Endeutament zero

Els comptes mantenen un endeutament zero de l’Ajuntament (sense cap crèdit bancari) i amb un romanent de tresoreria que supera els 1,5 milions d’euros. Segons el govern municipal, aquests comptes són el reflex “d’una economia sanejada i una gestió curosa que representen dedicar aproximadament 1.500 euros per habitant de Sant Pere, valor que supera la mitjana comarcal i la de la demarcació de Girona”. Entre les altres línies d’actuació d’aquest pressupost hi la voluntat d’augmentar el suport tècnic i administratiu a les regidories de Cultura, Joventut i Ensenyament i la participació en un nou pla educatiu d’entorn, per millorar l’èxit escolar i la integració social dels escolars.

Durant el 2018, l’Ajuntament de Sant Pere Pescador preveu també activar les licitacions per renovar les concessions del servei del cicle de l’aigua i del servei de recollida de residus, pel que fa a la fracció resta (contenidor gris) i la incorporació d’un nou contenidor (el marró) per a la fracció orgànica. Finalment, un altre projecte pel 2018 a Sant Pere Pescador és l’activació d’una Comunitat d’Usuaris de l’Aigua del Baix Fluvià, juntament amb la Generalitat i els sectors econòmics santperencs, per encarar una millor gestió de l’aigua del freàtic en els períodes de sequera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia