Administracions

IBI bonificat d’un 95% a Sant Feliu als pisos socials

La borsa municipal ja gestiona 67 habitatges i volen que la xifra s’incrementi

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha aprovat la bonificació de fins a un 95% de la quota íntegra de l’IBI per als propietaris d’habitatges cedits al consistori en què concorrin circumstàncies socials, una mesura que beneficiarà persones físiques o jurídiques que posin finques de la seva propietat a disposició de les borses de mediació i a la d’inclusió, a més del fons social d’habitatges estatal o el fons d’habitatges de lloguer de la Generalitat.

Amb aquesta mesura es vol incentivar el lloguer social al municipi, a través dels diferents programes municipals i d’altres administracions, i amb la posada al mercat de pisos d’entitats financeres. Es podrà sol·licitar per via telemàtica,establerta a la Seu Electrònica www.ciutada.guixols.cat, o bé adreçant-se al Servei Municipal d’Habitatge, a les oficines d’atenció al ciutadà de la plaça del Mercat i la del centre cívic Vilartagues. Actualment, el municipi ja gestiona 67 habitatges en diferents modalitats de tinença, però no són prou per assolir una demanda que ha crescut exponencialment els darrers anys.

La CUP i el llegat Anlló

El grup municipal de la CUP va insistir ahir en la possibilitat que el municipi destini al lloguer social les propietats del llegat Anlló que resten per vendre: el bloc de tres habitatges del carrer Jacint Verdaguer, ocupat el 2016 per tres famílies del Col·lectiu Dignitat, i els hotels Regent –buit des de fa més d’una dècada– i Mediterrani –que el municipi vol reconvertir en habitatges d’emergència–. Per la formació, la solució al dèficit va massa a poc a poc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia