Administracions

La finalització del passeig de Sant Antoni, a l’estiu

S’ha adjudicat la contractació de la que ha de ser la nova placeta amb un amfiteatre al sector d’Es Monestrí

Una part es farà abans de l’estiu i després s’aturarà per no perjudicar el turisme

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha adjudicat la contractació de les obres de la nova placeta d’Es Monestrí, al passeig de Sant Antoni, el que a la pràctica representarà la finalització de la gran reforma del passeig marítim. L’alcalde, Jordi Soler, explica que d’aquesta manera les obres es podran iniciar d’aquí a poques setmanes, si bé no estaran acabades abans de l’estiu. En aquest sentit, i per interferir com menys millor en la temporada turística, l’Ajuntament busca la fórmula, conjuntament amb l’adjudicatari, perquè aquestes obres “tinguin el mínim impacte en la temporada turística”, de manera que s’està valorant poder-ne executar una part abans de l’estiu, i continuar un cop passada la temporada turística.

Reordenar l’espai

Aquesta nova inversió, ja prevista en el pressupost, servirà a la pràctica per reordenar el tram de passeig situat a la zona d’Es Monestrí, a tocar de la desembocadura de la riera Aubi. Aquest és un espai de prop de 5.000 m² situat entre el carrer Aubi i la desembocadura de la riera, on ara hi ha un aparcament, una guingueta i una zona de pas de fusta. L’actuació comportarà una inversió de prop de 214.949 euros. Amb la creació d’aquest nou espai, que inclou la construcció d’un amfiteatre que dissimularà el col·lector, el passeig de Sant Antoni, que té una estructura allargada i estreta, disposarà d’un nou espai per fer-hi activitats. El projecte forma part del concepte del gran triangle d’or, com seria el passeig, la zona del Collet i el castell medieval, aquest darrer ja al nucli de Calonge. L’Ajuntament de Calonge estava pendent de rebre la concessió del Servei de Gestió del Litoral del Departament de Territori i Sostenibilitat d’aquest terreny a Es Monestrí. Amb aquesta concessió resolta, ara ja es pot portar a terme la gran obra que queda pendent per donar per acabada la reforma del passeig marítim. Aquest era un compromís de Jordi Soler, en el qual ha anat treballant amb diverses actuacions.

El triangle d’or

Des que Jordi Soler va assumir l’alcaldia, i després que Josep Roselló hi posés la primera pedra durant el seu mandat –de fet, ell va ser el gran artífex que va impulsar el castell–, l’Ajuntament té tres grans línies d’actuació. La primera, l’acabament del castell, amb la gran incògnita –quin ús tindria– finalment resolta, ja que ara el castell de Calonge podria esdevenir un equipament vital de promoció del municipi amb les Gavarres com a argument. La segona, el Collet, sobre el qual planen diverses propostes, però el que és clar és que no s’hi ha deixat de treballar. I la tercera, el passeig de Sant Antoni, amb el darrer i gran canvi d’imatge.

LA XIFRA

214.949
euros
és el cost de les obres que es duran a terme a Es Monestrí i que inclouen un gran amfiteatre.

LA FRASE

Després de la creació de les placetes, aquesta obra ens permet acabar la reforma del passeig
Jordi Soler
alcalde de calonge i sant antoni


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona