Administracions

museus

Restauren els relleus de Marès de la façana del Museu de l’Empordà

Fa uns dies que han començat els treballs de restauració dels relleus de l’escultor Frederic Marès i la neteja dels elements de pedra presents a la façana del Museu de l’Empordà. Les actuacions que realitzarà l’equip de restauració, dirigit per Idoia Tantull, consisteixen en una neteja mecànica i química dels relleus i la consolidació puntual de les zones erosionades. També es restituiran les lloses de pedra de les pilastres que s’han perdut i s’estabilitzaran les que tenen un lleuger moviment. Els treballs tindran una durada de quatre setmanes i un cost de 7.031 euros.

La instal·lació dels baixos relleus de pedra de l’escultor Frederic Marès, que fan 280x120 centímetres cadascun, daten de 1971, any de la inauguració de la seu actual del Museu de l’Empordà. S’hi representen diversos elements relacionats amb l’Empordà i la seva història: el passat grecoromà i medieval amb Empúries i Carlemany en un dels costats i, a l’altre, un homenatge a la sardana d’Enric Morera i Joan Maragall. Per al 14 d’abril també està prevista una intervenció de l’artista Paula Bonet a la façana lateral del carrer Enginyers, fruit del projecte Womart.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia