Administracions

Expectació a Calonge pels pisos per a joves

Més de trenta persones volen saber d’aquest projecte en règim de cooperativa

Una trentena de persones ja s’han interessat per la promoció de catorze habitatges per a joves en règim de cooperativa que impulsa l’entitat Sostre Cívic conjuntament amb l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni. Aquesta promoció es fa en règim de cessió d’ús.

Arturo Prades, regidor de Promoció Econòmica, Cooperació i Habitatge, destaca la forta aposta que fa el govern per dotar d’habitatges els joves atenent les especificitats del municipi: “Molts joves se’n van a altres pobles perquè simplement no hi ha lloguers de tot l’any, perquè molts propietaris només lloguen a l’estiu.” Aquest projecte, segons Padres, s’adreça prioritàriament als joves de fins a 35 anys empadronats al municipi. La idea es basa en el sistema de cooperativa amb cessió d’ús –estès a països com Dinamarca, Noruega i Suècia-–, que és a mig camí entre la propietat i el lloguer. El model d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús permet garantir un preu accessible i evitar l’ús especulatiu dels habitatges.

L’edifici que adquirirà la cooperativa Sostre Cívic, propietat d’una entitat bancària, està situat al centre de Calonge, a la cantonada dels carrers Camp d’en Coll amb carrer de la Sala, i l’Ajuntament participarà en el projecte amb la contribució de 300.000 euros en dues anualitats, un import que permetrà a la corporació el dret d’us de dos dels habitatges.

L’Ajuntament rehabilita un pis per a joves

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, amb la col·laboració de la Diputació de Girona, ja ha enllestit les obres de reforma de l’habitatge situat al barri de Sant Nazari. Aquest és un edifici plurifamiliar del 1971 que es destinarà al projecte d’habitatge accessible per a joves promogut pel Servei Municipal d’Habitatge de l’Ajuntament. La reforma d’aquest pis, situat en el número 2 de la plaça de Sant Nazari, ha tingut un cost de 17.749 euros, dels quals 5.859 han estat subvencionat per l’àrea de Cooperació Local de la Diputació de Girona. El pis reformat té una superfície de 56 m², repartits en un menjador, una cuina, una cambra de bany, tres cambres, un rentador i una terrassa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia