Administracions

Colau subvencionarà negocis que pregonin un turisme ‘responsable’

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament de Barcelona llençarà una línia de subvencions per estimular la denominada economia social o solidària i, alhora, els negocis que destaquen pel seu arrelament al territori. Economia de barri se n’hi podria dir. En total, el govern d’Ada Colau destinarà 2,5 milions d’euros a aquest programa i una de les seves novetats, és que pretén donar una empenta a la creació d’iniciatives, com puguin ser empreses, que fomentin un turisme“responsable”. En un moment que aquesta activitat està sent examinada amb lupa i és objecte d’un acalorat debat a la capital catalana –ahir mateix, diversos representants del sector estaven citats a parlar-ne en una comissió d’estudi del mateix consistori–, l’executiu de BComú vol primar aquells projectes turístics que, per exemple, fugin de les grans perspectives de negoci i fomentin la col·laboració amb comerços de proximitat o ajudin a la recuperació del patrimoni local. Igualment, també es pretén incentivar la contractació de qualitat en un activitat on la precarització no es precisament anècdota, o afavorir la inserció laboral de determinats col·lectius en situació de risc. “Que es paguin bons salaris també és una qüestió que s’ha de parlar quan es debat sobre el model turístic” reblava ahir, al respecte, el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello. La línia d’ajuts, que es canalitzarà a través de Barcelona Activa, preveu cobrir fins el 80% del pressupost de la nova activitat, amb un topall màxim de 50.000 euros.

En la primera convocatòria d’aquesta línia de subvencions s’hi van destinar 3,8 milions d’euros, que es van canalitzar en 270 projectes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona