Administracions

Palamós desencalla la futura estació d’autobusos

La Generalitat ha adjudicat la redacció de la reclamada infraestructura, un cop s’ha activat el projecte d’urbanització del Pla de Sant Joan

Es tracta d’un projecte llargament reivindicat

La direcció general de Transports i Mobilitat ha adjudicat el contracte per redactar la que ha de ser la nova estació d’autobusos de Palamós. Un projecte llargament reivindicat, especialment perquè l’actual estació està situada al centre de la població, a la plaça Catalunya. Els autobusos hi arriben a través del carrer López i Puigcerver, d’una sola direcció, que ha de suportar un elevat trànsit de vehicles pesants. Ara, segons l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, amb el desplegament urbanístic del Pla de Sant Joan, a través de la prolongació del carrer Enric Vincke, es pot disposar finalment d’un espai apropiat.

L’alcalde, Lluís Puig, explica que fa temps que el govern municipal treballa per poder oferir nous possibles emplaçaments. “L’actual emplaçament no és un lloc apropiat, pel trànsit de vehicles pesants; un dels llocs que s’han valorat i amb moltes possibilitats de tirar endavant és el sector del Pla de Sant Joan.”

La importància del projecte, segons Puig, faria que l’Ajuntament actués amb la figura d’una ocupació anticipada; és a dir, en terrenys en desenvolupament, l’Ajuntament pot ocupar anticipadament terrenys qualificats com a equipaments, com seria el cas d’una estació d’autobusos.

El projecte el redactarà l’estudi Ingeniería, Gestión y Consultoría Barcelona SL, per 77.500 euros. Aquesta empresa ja va elaborar un estudi d’alternatives per a la seva ubicació.

El trasllat de l’estació d’autobusos de Palamós ha estat sobre la taula de diversos governs. Fa anys es va arribar a plantejar a l’avinguda Catalunya, però la zona que sempre havia estat en el punt de mira de tothom era el sector del Pla de Sant Joan, que ara es desenvolupa.

LA FRASE

L’emplaçament actual no és un lloc apropiat, pel trànsit de vehicles pesants
Lluís Puig
alcalde de palamós

LA XIFRA

77.500
euros
és el cost de la redacció del projecte, que es preveu que es faci al sector del Pla de Sant Joan.

El sector del Pla de Sant Joan

Palamós afronta el desenvolupament urbanístic més important dels darrers trenta anys amb les obres d’urbanització del camí de la Font, al sector del Pla d’en Nau, que tenen un pressupost de 5,7 milions d’euros. Aquesta operació comporta prolongar el carrer Enric Vincke fins a l’altura de Sant Joan de Palamós. L’anterior gran desplegament urbanístic del municipi va ser el de l’avinguda Catalunya.

En la seva prolongació cap a Sant Joan, el carrer Enric Vincke tindrà una amplada total de 20 metres. En paral·lel hi haurà un passeig arbrat que inclourà també el traçat d’un carril bici. S’obriran fins a tres carrers transversals, dos dels quals connectaran aquest vial principal amb l’avinguda de la Llibertat, i amb el carrer de Núria l’altre. A l’altura del primer carrer, on es farà una rotonda, també hi haurà una zona verda amb format de parc urbà. A banda, l’actuació també preveu l’allargament del carrer de Núria, mentre que el carrer de la Font quedarà reduït només al tram inicial del seu traçat actual, partint del carrer Rentadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia