Administracions

Sant Antoni ultima la remodelació del passeig

S’han iniciat les obres de la que serà la nova plaça des Monestrí, que tindrà un amfiteatre

Queda pendent que Costes de l’Estat faci els nous espigons

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha iniciat la primera fase de les obres de la nova placeta des Monestrí, al passeig de Sant Antoni. Un projecte important que, segons l’alcalde, Jordi Soler, a la pràctica representarà l’acabament de la gran reforma del passeig marítim.

S’actua en un espai de prop de 5.000 metres quadrats situat entre el carrer Aubi i la desembocadura de la riera, on fins ara hi havia un aparcament, un baret i una zona de pas de fusta. L’actuació costa prop de 214.949 euros. Amb la creació d’aquest nou espai, que inclou la construcció d’un amfiteatre que dissimularà el col·lector, el passeig de Sant Antoni, que té una estructura allargada i estreta, disposarà d’un nou espai per fer-hi activitats.

L’alcalde, Jordi Soler, explica que s’ha buscat una fórmula conjuntament amb l’adjudicatari perquè aquestes obres “tinguin el mínim impacte en la temporada turística”, i per això una part s’executarà abans de l’estiu i l’acabament final tindrà lloc un cop passada la temporada turística, amb l’objectiu de minimitzar els efectes dels treballs.

LA FRASE

Un cop acabada aquesta obra s’haurà culminat la gran reforma del passeig de Sant Antoni
Jordi Soler
alcalde de calonge i sant antoni

Els espigons, el tema pendent

La gran remodelació del passeig de Sant Antoni de Calonge encara té, però, una assignatura pendent: la construcció dels dics que han d’estabilitzar la sorra de la platja i, a la vegada, minimitzar els efectes dels grans temporals, principalment a la part central del passeig. Aquesta és una actuació que depèn de Costes de l’Estat. A principis de maig, el Ministeri de Medi Ambient va desencallar finalment, després de sis anys, aquest projecte de consolidació i manteniment de la platja. El projecte ha estat adjudicat a l’empresa Ingemed, amb un termini màxim de sis mesos, i la previsió és que s’executi entre el 2019 i el 2020. El projecte implicarà eliminar un dels espigons de la platja des Monestrí per aprofitar el material per allargar el que hi ha al costat, que es reforçarà amb una part submergida i acabarà en forma d’angle. Pel que fa a l’espigó del final, també es reforçarà i acabarà en forma d’angle.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona