Administracions

Mascarell s’obre a liderar el sobiranisme a Barcelona

L’exconseller insta l’independentisme a fer una llista única a les municipals amb un projecte sòlid de ciutat i de marcat accent social

Avala que es facin unes primàries obertes per triar l’alcaldable

Amb una conferència d’1 hora i 12 minuts a l’Ateneu Barcelonès, amb el president Artur Mas i la ja candidata local del PDeCAT Neus Munté com a oients destacats, l’exconseller Ferran Mascarell va visualitzar ahir el seu retorn a la política local de la capital, de la qual, de fet, mai ha acabat de marxar del tot. Davant les especulacions sobre la seva pretesa voluntat d’encapçalar una llista a les pròximes eleccions que agrupi tot l’independentisme per disputar l’alcaldia a Ada Colau, el també exregidor no va voler confirmar res –“si algú esperava que avui digués si vull ser candidat, em sap greu”–, però, alhora, no només no va tancar cap porta, sinó que va mostrar una certa predisposició –“si es fessin unes primàries per triar-lo, podria estar disposat a participar-hi”–. Una afirmació, aquesta última, que, ni que sigui de retruc, també aferma la proposta llançada per un altre nom en concurs, el del filòsof Jordi Graupera, que ja ha demanat que aquest alcaldable sigui escollit per un procés de votació obert a tota la ciutadania.

Mascarell, però, ahir va voler defugir les càbales, i va centrar la seva reflexió, a estones molt acadèmica, a exposar els motius pels quals el sobiranisme hauria de sumar esforços. D’entrada, per barrar el pas al “populisme estatal”, que, segons ell, intentarà plantejar les eleccions com “una batalla d’identitats i sense parlar de Barcelona”. I, com a antídot a això, el que va plantejar és justament el contrari, és a dir, una llista que, tot i ser inequívocament independentista, no centri el debat exclusivament en la qüestió nacional. “Hem de fer un projecte de ciutat, inequívocament social i pensat per a tothom”, va exposar, tot i que també va precisar que abans de parlar de model de Barcelona, s’han de tenir uns ideals al cap que actuïn com a motor o far.

Arribats fins aquí, el següent pas, que serà el polític, serà recollir adhesions o voluntaris per formular una proposta més detallada. I en aquest procés, i en funció dels suports que vagi rebent, s’oferirà, o no, més explícitament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona