Administracions

Pla integral de reciclatge de vidre per a hotels de Blanes, Lloret i Tossa

L’objectiu és incrementar a l’estiu el reciclatge de vidre en 506 hotels de la Costa Brava sud

L’establiment que lideri la campanya tindrà un premi

Els municipis de Lloret de Mar, Blanes i Tossa de Mar impulsen un pla integral per incrementar el reciclatge de vidre en els establiments hotelers. La campanya Pren nota, recicla vidre, que afecta la Costa Brava sud, arribarà a 506 establiments.

Amb l’objectiu de mobilitzar els professionals d’aquest sector, Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de gestionar el reciclatge de tots els residus d’envasos de vidre a l’Estat espanyol, farà més de 2.000 visites. D’altra banda, l’entitat instal·larà 29 contenidors nous i entregarà uns 500 cubells per facilitar el transport dels residus d’envasos de vidre.

Els establiments adherits a la iniciativa competiran durant l’estiu i podran seguir la seva posició en el rànquing a través del web . Els locals més compromesos amb el reciclatge dels envasos de vidre i que aconsegueixin la major puntuació rebran com a premi una classe magistral amb un xef reconegut amb tres estrelles Michelin.

Per implicar i mobilitzar la ciutadania, Ecovidrio decorarà 29 contenidors –25 a Lloret de Mar i quatre a Tossa de Mar– amb motius estiuencs, que convidin a abocar-hi envasos. Un altre incentiu és que l’entitat atorgarà un reconeixement als municipis que superin el repte d’incrementar el reciclatge d’envasos de vidre. L’estiu es considera una època fonamental per incrementar el reciclatge d’envasos de vidre. L’impacte del turisme suposa que a l’estiu es recicli aproximadament el 30% del total d’envasos de vidre reciclats al llarg de tot l’any.

Segons els promotors de la campanya, la col·laboració del sector turístic és clau, ja que aquests tipus d’establiments generen gairebé el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús. Davant la transposició de la directiva europea d’envasos i residus d’envasos, i l’objectiu de reciclar el 55% dels residus municipals l’any 2025, el reciclatge d’envasos de vidre ha aconseguit arribar a un percentatge del 73%, segons Ecovidrio.

LA XIFRA

506
establiments
de Tossa de Mar, Blanes i Lloret de Mar són els inscrits en aquesta competitiva campanya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia