Administracions

Palafrugell imposa multes de fins a 4.000 euros per combatre l’incivisme

L’equip de govern, d’ERC i el PDeCAT, vol frenar el repunt que s’ha detectat en l’abocament de residus en zones no establertes i fora dels contenidors

L’Ajuntament de Palafrugell sancionarà amb multes d’entre 400 i 4.000 euros per lluitar i, a la vegada, frenar el repunt de l’incivisme pel que fa referència a la recollida de residus. Les principals infraccions que s’han detectat en els darrers mesos són l’abocament de residus en punts no establerts, principalment fora de les illes de contenidors.

L’equip de govern, d’ERC i el PDeCAT, vol ser contundent, a través de les sancions, en tots els elements referents a la recollida de residus al municipi quan s’iniciï la temporada d’estiu. D’aquesta manera s’intensificaran les accions contra l’incivisme en matèria de residus més enllà de la divulgació i la comunicació de caràcter preventiu. Aquesta decisió arriba després d’un llarg període, aproximadament d’un any, on l’equip de govern ha realitzat diverses campanyes comunicatives i d’informació a través dels informadors i els agents cívics. En aquest sentit, l’Ajuntament, quan va posar en marxa els tancats de fusta de les illes de contenidors, va senyalitzar amb rètols informatius tot recordant que no està permès abandonar cap tipus de residu a la via pública i és obligatori utilitzar els contenidors corresponents o la deixalleria municipal. 

Acció immediata

Entre les mesures que es desplegaran destaca que a partir d’ara hi ha la incorporació d’un vigilant de la via pública en matèria mediambiental, el qual començarà a treballar avui. Entre les seves tasques hi haurà tenir una constant presència als punts més conflictius que s’han detectat als carrers de la població i en aquells llocs on s’han detectat abocaments incontrolats de trastos i deixalles; fer un seguiment sobre el bon funcionament de l’empresa que realitza la recollida de residus, i també als nuclis costaners i les platges; que es faci una bona i correcta separació i, finalment, que es mantingui un control més exhaustiu dels residus generats pels industrials. Tot plegat amb l’objectiu principal de mantenir una bona imatge de la via pública.

Càmeres de vigilància

Una altra iniciativa que entrarà en funcionament en un futur pròxim serà la instal·lació de càmeres de videovigilància, fet que permetrà evitar que es reprodueixin aquest tipus d’accions i, en cas de ser detectades, obrir un expedient sancionador. I finalment, també cal destacar que la policia local també col·laborarà en el control de l’incivisme.

LA XIFRA

4.000
euros
és el màxim que es preveu per sancionar el comportament incívic. L’import parteix dels 400 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.