Administracions

Palamós renovarà el passeig per grans trams

S’acabarà la part nova i des d’allà avançarà amb un tractament semblant

L’equip de govern de Palamós, d’ERC i CiU, renovarà el passeig marítim per grans trams. I ho farà enllestint la part nova, que està a tocar de la riera Aubi, per, i seguidament, anar avançant. Això comportarà fins i tot un canvi de panots. El regidor d’Urbanisme, Jordi Pallí, destaca també que es plantejarà un tractament diferent per a una altra part del passeig, si bé aquest encara està en fase d’estudi.

Pallí també va voler deixar clar que s’ha redefinit l’estratègia per renovar els panots del passeig marítim, alguns molt malmesos, perquè la solució que es va implantar el 2015 no ha funcionat. “Ara s’ha optat per canviar d’estratègia i el projecte s’abordarà per trams i de manera totalment integral”, explica.

Pallí va deixar clar que les pròximes actuacions es faran per trams complets i no per peces, com fins ara. El regidor d’Urbanisme va explicar que a través d’un procés participatiu, l’Ajuntament va invertir uns 20.000 euros a canviar uns 3.000 panots, a més de totxanes de la barana que separa el passeig de la zona de platja que, i per concessió, serveix de gran aparcament per a vehicles.

Un gran tema pendent

L’exalcaldessa de Palamós, Maria Teresa Ferrés, ha estat l’únic polític que ha posat sobre la taula, amb tota la polèmica que en el seu moment va generar, una actuació amb cara i ulls al passeig. Es va fer a la zona esportiva que té amb una pista de basquet, més propera a la riera Aubi –i on el govern preveu situar una zona de gossos a la platja–. Va ser una mena de prova pilot, que va comportar la desaparició de la barana –si bé en aquest sector no hi ha zona de platja dedicada a aparcament, com passa a la resta del passeig.

És, i segons Pallí, des d’aquest punt, un cop s’acabi totalment, des d’on es vol començar a avançar per renovar el passeig. La renovació del passeig, amb un finançament de Costes de l’Estat, implicaria la desaparició de l’aparcament arran de mar, que passaria a ser platja. ERC i CiU, al govern, almenys fins ara, no havien posat sobre la taula una actuació de gran abast al passeig marítim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona