Administracions

Tres platges de Begur reben la bandera Q de qualitat turística

L’Ajuntament es mostra satisfet i no descarta continuar apostant per altres certificats d’ecogestió i ecoauditoria

Les platges del Racó, sa Riera i Aiguablava han aconseguit la bandera Q de Qualitat Turística. L’obtenció del certificat de qualitat Q, segons la norma UNE-ISO 13009, ha estat una iniciativa de les àrees de Medi Ambient i Platges, amb la implicació d’altres àrees municipals a part de tots els sectors relacionats amb les platges. “Estem molt contents de la bandera Q, ha destacat el regidor de Platges, Francesc Pilsà, que no descarta aspirar a d’altres, com pot ser el certificat d’ecogestió i ecoauditoria comunitari. El certificat es va obtenir el 20 de juliol després de tres dies d’auditoria externa a càrrec d’un organisme oficial de certificació, amb caràcter objectiu.

Per al disseny del sistema de gestió s’han elaborat 55 documents entre manuals, protocols i registres, classificats en cinc grans àmbits: salvament i seguretat, neteja, manteniment i instal·lacions, oci i informació.

La norma internacional estableix els requisits generals i les recomanacions per als ens gestors de les platges que ofereixen serveis a turistes i visitants. Proporciona directrius tant per als ens gestors com per als usuaris per una gestió i planificació sostenible sobre la platja, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia