Administracions

Palamós vol carrers més accessibles

Es volen detectar els problemes i combatre’ls amb un projecte integral

L’Ajuntament de Palamós encarregarà una auditoria per avaluar l’accessibilitat a les diverses dependències i serveis municipals, però ho vol fer extensiu a la resta de la població, amb la implicació de comerciants i entitats.

L’objectiu, segons l’alcalde, Lluís Puig, és detectar els problemes que hi pugui haver amb referència a possibles barreres arquitectòniques o de condicionament d’aquests espais a les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda.

Palamós Zero Barreres

El projecte Palamós Zero Barreres, però, és ambiciós en conjunt perquè el seu objectiu és incidir en un inici en la via pública i els serveis municipals i, posteriorment, treballar amb el comerç i el sector turístic de la vila per incentivar la seva adequació als criteris que promou el projecte.

En aquest sentit, s’està valorant el disseny d’un distintiu que identifiqui els establiments i serveis del municipi que tinguin adequades les seves instal·lacions a les persones amb problemes de mobilitat.

Aquesta iniciativa forma part del projecte Palamós Ciutat Educadora i treballa de manera transversal les diverses àrees municipals. Encapçalat pel síndic municipal de greuges, també hi col·laboren diverses entitats com ara Mifas, l’hospital de Palamós, Creu Roja, la Fundació Vimar o l’entitat comercial Fecotur.

L’octubre de l’any passat l’alcalde de Palamós i el president de Mifas ja van fer un recorregut amb cadira de rodes per diversos carrers de Palamós acompanyats de regidors i tècnics municipals. Aquest itinerari va servir per identificar algunes de les problemàtiques de la via pública amb què es troben les persones amb mobilitat reduïda.

Precisament, l’Ajuntament de Palamós va avançar el 2017 que tenia projectat millorar en només dos anys prop de 3 quilòmetres lineals de voreres per reduir les barreres arquitectòniques. En aquest sentit, ’alcalde, Lluís Puig, va explicar que el pla de millora de voreres que es tira endavant té com a objectiu incrementar les amplades i situar-hi guals. Puig destaca que aquesta és una de les prioritats del govern –d’ERC i CiU– en què han apostat recursos des de l’inici del mandat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona