Administracions

Calonge impulsa finalment la urbanització de Mas Pere

Després d’un llarg procediment, s’ha aprovat el projecte de reparcel·lació que ha de permetre adjudicar en breu les obres en aquesta urbanització, formada per més de 700 parcel·les

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha donat un impuls definitiu a les obres d’urbanització de Mas Pere amb l’aprovació definitiva del projecte de reparcel·lació. I ara ja es treballa amb un calendari que hauria de permetre adjudicar les obres a finals d’aquest any o a principis del 2019, amb la voluntat d’iniciar-les abans de l’estiu de l’any vinent. Mas Pere és una urbanització de prop de 700 parcel·les, amb propietaris de molts països, als quals s’ha hagut de notificar diverses vegades els diferents tràmits administratius. Ara per ara, i per buscar el màxim consens, l’Ajuntament ha impulsat una comissió mixta de seguiment, de la qual formaran part regidors del govern i de l’oposició, així com veïns afectats.

El projecte

El projecte de reparcel·lació ara ja aprovat és l’evolució del text refós que l’Ajuntament ja havia aprovat inicialment i que recull bona part de les observacions i peticions presentades durant el termini d’al·legacions. Els treballs preveuen fer una actuació integral. En aquest sentit, les obres inclouen la construcció de la xarxa d’enllumenat, de clavegueram, d’aigua i de telefonia. També es farà completament de nou la pavimentació, l’asfaltat, les voreres i la instal·lació de mobiliari urbà. Aquestes obres tindran un cost aproximat de 10 milions d’euros, la major part dels quals estaran finançats per les aportacions dels propietaris.

Una altra part estarà finançada amb els 358.507 euros aportats per l’Entitat Urbanística de Conservació, que en el moment de dissoldre’s va traspassar el seu saldo disponible a l’Ajuntament amb l’objectiu de destinar-lo a les obres. D’altra banda, el consistori manté la voluntat refermada per unanimitat en el ple del febrer de fer una aportació econòmica per un valor equivalent al 15% de les obres d’urbanització, fins a un màxim de 2.000.000 d’euros. Aquesta aportació està pendent del dictamen de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya sobre la possibilitat legal i el procediment per poder fer aquesta aportació econòmica.

Compromís

L’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, ha afirmat que “en aquests moments tots els tràmits administratius estan fets, i només queda la notificació d’aquesta aprovació definitiva als propietaris”. “Un cop feta la notificació, podrem començar la posada a licitació de les obres. Hem intentat en tot moment anar el màxim de ràpid possible”, destaca l’alcalde, que hi afegeix: “En aquests moments, estem en la fase final de l’expedient de Mas Pere i per tant podem dir que ja és una realitat i que d’aquí a pocs mesos podríem tenir les màquines al carrer treballant. Aquesta ha estat sempre la voluntat de l’Ajuntament; hem treballat sempre per aconseguir-ho. Ha estat un camí llarg i ha estat difícil avançar, però ja arribem al final del trajecte.” Un projecte que ha de posar al dia la urbanització Mas Pere i resoldre’n els problemes urbanístics. Per Soler, això es fa amb una clara voluntat d’executar les obres buscant el màxim consens possible. Justament seguint aquesta línia de buscar consens, el consistori ha impulsat la creació d’una comissió mixta de seguiment integrada per representants dels veïns i veïnes de Mas Pere, així com per membres de l’equip de govern i regidors de l’oposició. Aquesta comissió s’ha reunit en diverses ocasions amb l’objectiu de fer un seguiment dels tràmits que han de portar fins a les obres d’urbanització, i a la vegada buscar el màxim consens possible per afrontar aquest projecte.

LA XIFRA

10
milions d’euros
és el cost de les obres d’urbanització de Mas Pere, on es preveu renovar serveis i asfaltatge.

LA FRASE

Podem dir que ja és una realitat i que d’aquí a pocs mesos podríem tenir les màquines al carrer treballant
Jordi Soler
alcalde de calonge i sant antoni


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona