Administracions

El col·lectiu LGBT garrotxí vol regidories d’Igualtat

És una de les vint propostes que l’associació Alliberem-nos farà arribar a tots els grups que concorrin als comicis municipals

Abasten tots els àmbits de l’administració i de l’activitat pública

La creació d’una regidora d’Igualtat i No-Discriminació és una de les vint propostes que l’associació Alliberem-nos, que agrupa el col·lectius LGBT de la Garrotxa, farà arribar a tots els grups que concorrin a les eleccions municipals de l’any vinent per tal de promoure i defensar els seus drets. Per a aquesta regidoria, proposen que hi hagi una persona amb dedicació exclusiva a les polítiques d’igualtat i que tingui el suport de tots els col·lectius que pateixen discriminació. Així mateix, aposten per fer una diagnosi sobre la situació real del col·lectiu a la Garrotxa, redactar un pla comarcal contra la LGBT-fòbia, crear un consell d’igualtat i no-discriminació d’àmbit comarcal, adherir-se a la xarxa de municipis LGBT i formar el personal de les entitats públiques respecte d’aquest tema.

En l’àmbit laboral, Alliberem-nos reclama el suport a la inserció laboral de les persones transsexuals –la taxa és d’una mitjana de 2 de cada 10– i incloure una clàusula a favor de la igualtat LGBT en la normativa que regeix les licitacions públiques. Així mateix, insta les administracions locals de la Garrotxa a fer un ús inclusiu de la llengua i posa com a exemple canviar el nom de l’actual oficina d’atenció al ciutadà pel d’oficina d’atenció a la ciutadania o d’atenció ciutadana. En un àmbit més concret, proposa eliminar la segregació de gènere als lavabos i vestidors dels equipaments i edificis municipals i adaptar-los creant-ne d’individuals sense cap distintiu.

Amb caràcter més general, Alliberem-nos demana a tots els futurs grups polítics municipals que treballin per donar més visibilitat a la diversitat afectiva i sexual. Així, detallen que, per exemple, caldria donar suport a dates clau de la lluita contra la discriminació LGBT-fòbica, en concret, el 31 de març (Dia de la Visibilitat Transsexual), el 17 de maig (Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia), el 28 de juny (Dia Internacional de l’Alliberament LGBT) i el 24 d’octubre (Dia per la Despatologització Transsexual).

Finalment, l’associació Alliberem-nos demana que els ajuntaments facin difusió del servei d’atenció integral a la diversitat afectivosexual i de gènere i que, entre d’altres coses, creïn un punt lila LGBT a les festes majors i que donin suport al festival Rebentem armaris, celebrat fa pocs mesos per primera vegada a Olot. Alguns grups polítics ja han manifestat el suport a totes aquestes propostes.

LA XIFRA

20
propostes
ha redactat Alliberem-nos per fer-les arribar a tots els grups que concorrin a les eleccions.

LA DATA

28.06.18
Se celebra
el Dia Internacional de l’Alliberament LGBT i alguns ajuntaments hissen la bandera irisada.

LA XIFRA

10
mocions
ha debatut i aprovat el plenari de la capital garrotxina amb el col·lectiu LGBT de protagonista.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona