Administracions

Roses opta per congelar taxes i impostos

El 2019 serà el novè any consecutiu que el govern escull no apujar-los

Roses manté l’esforç de no augmentar la càrrega contributiva a la població, amb una proposta d’ordenances fiscals en què no s’apuja ni l’IBI, ni l’IAE, ni l’impost de circulació, ni la plusvàlua, ni l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO).

El consistori mantindrà de cara a l’any vinent totes les bonificacions incorporades durant els darrers anys, com ara les que fan referència a les famílies nombroses o als habitatges de lloguer social, pel que fa a l’IBI, o a la incorporació d’energies renovables en el cas de l’ICIO.

En l’apartat de taxes i preus municipals tampoc hi ha puges, i es manté el preu en el servei de clavegueram, el de subministrament d’aigua, els casals infantils i les activitats esportives.

L’única excepció correspon a les tarifes de la piscina municipal, que es modifiquen per adaptar-se al preu de mercat. El regidor d’Economia i Hisenda, Marc Danés, va explicar que amb aquestes ordenances fiscals pretenen mantenir els ingressos en un nivell estable per continuar mantenint les inversions sense haver de recórrer a crèdits. L’alcaldessa, Montse Mindan, va donar les gràcies a tots el partits pel tarannà a l’hora de negociar-les. “L’aigua s’apuja –va aclarir–, només que l’Ajuntament no ho reverteix en el contribuent”, va aclarir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.