Administracions

Ja posen multes amb la càmera del passeig a Llafranc

El consistori ha acabat allargant fins avui el període de prova, en què més de 2.300 vehicles han quedat indemnes

La càmera automàtica que controla les matrícules dels vehicles que accedeixen al passeig Cipsela de Llafranc es començarà a fer servir per cursar sancions a tots aquells que no estiguin autoritzats a transitar-hi a partir d’avui. El govern municipal va activar l’aparell al juny, i el període de prova s’ha anat allargant en comprovar que el nombre d’infractors no davallava. Entre el juliol i el dia 5 d’octubre, segons dades municipals, l’aparell ha detectat 2.345 vehicles sense autorització de pas que han accedit al vial.

A banda de la campanya informativa entre veïns i segons residents, amb especial èmfasi en el fet que els que tenien dret a autorització registressin les matrícules al consistori, els agents cívics desplegats al nucli a l’estiu i policies locals han fet pedagogia entre els conductors de vehicles aturant-los i demanant-los si reunien els requisits d’accés. Fonts del govern local, però, admetien que hi havia nombrosos visitants estrangers, allotjats en hotels o apartaments d’ús turístic, que no estaven al cas de la prohibició i, sobretot, del potencial sancionador de l’aparell, fet que avala l’elevat nombre d’infractors, que, en la majoria dels casos, només rebran notificacions de la infracció, però de moment s’han salvat de les multes.

Progressivitat

Amb l’ajornament de l’entrada en vigor de l’aparell, l’executiu palafrugellenc evidencia que vol evitar topar un altre cop amb un escenari de sancions en cascada com el que es va registrar en el cas de les càmeres del semàfor de Llofriu i, posteriorment, amb els radars que les van substituir. A la tardor, el volum de visitants davalla i la presència de segons residents infractors sense autorització o sense dret a tenir-la es limita als caps de setmana, de manera que s’evita el risc que acumulin reiterades sancions no notificades. La intenció, però, és fer efectiva la prohibició amb el control, com ja passa fa anys al nucli central de Calella i en zones de vianants de Palafrugell.

LA XIFRA

2.345
vehicles
infractors ha captat la càmera al passeig de Llafranc entre el juliol i el 5 d’octubre, sense multes fins avui.

Un 9% menys d’usuaris al bus turístic Julivia, que el 2019 allargarà les dates de funcionament

Un total de 5.439 passatgers han fet ús del Julivia Bus aquesta temporada d’estiu. Aquesta dada és pràcticament la mateixa que l’obtinguda el 2016, però un 9% inferior a la del 2017. Després de cinc anys en funcionament i amb resultats molt positius, l’Ajuntament considera consolidat aquest servei i espera que continuï millorant i portant passatgers, tant locals com visitants, a conèixer l’entorn de Palafrugell de manera diferent i més sostenible.

El perfil dels usuaris és molt variat, des de famílies fins a gent gran i grups d’amics, principalment estrangers, però també visitants nacionals, persones amb una segona residència al municipi i fins i tot vilatans de Palafrugell. De l’1 de juliol a l’11 de setembre, per cinquè any consecutiu, el Julivia Bus ha recorregut els carrers i els principals punts d’interès turístic del municipi. Enguany, el servei es va posar en funcionament el primer dia de juliol i, així, es va avançar sis dies la data inicial de l’any anterior. De cara a l’any vinent, està previst que el servei torni a començar just després de la cantada d’havaneres de Calella, com passava abans, i en canvi s’allargaran les dates de funcionament cap a finals de setembre, a petició del sector turístic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona