Administracions

L’equip de govern d’Olot confia a aprovar el pressupost al segon intent

L’alcalde reitera la seva oferta de negociació a tots els grups municipals

El PDeCAT necessita solament un vot favorable o una abstenció de l’oposició

L’equip de govern del PDeCAT, en minoria a Olot, vol fer un segon intent i tornarà el projecte de pressupost municipal del 2019 a la sessió plenària del pròxim mes de novembre. El números del pròxim exercici van ser tombats en el ple de dijous, perquè només va obtenir el suport de l’únic regidor d’Olot en Comú. L’alcalde, Josep Maria Corominas, va afirmar ahir que es veu amb cor de convèncer alguns dels regidors de l’oposició per aconseguir el vot favorable o l’abstenció que cal per fer prosperar un pressupost que ell va qualificar de molt treballat i equilibrat i i que, a parer seu, respon a les necessitats de la ciutat.

Corominas va dir que es tornaran a reunir amb els representants de tots els grups per explicar-se millor, sobretot sobre el projecte turístic, pedagògic i científic de l’espai Cràter, que, segons ell, no afecta directament els pressupostos, i per parlar de les aportacions que poden rebre de cadascun d’ells. No obstant això, vist com va anar el debat a la sessió plenària, tot sembla indicar que els negociadors de Corominas focalitzaran la negociació en el PSC. De fet, l’alcalde va assenyalar en el ple directament els regidors d’aquest grup, responsabilitzant-se directament del trencament del pacte de govern per causes alienes als regidors socialistes olotins –va ser per la bel·ligerància del partit respecte al sobiranisme–, i va afirmar que entenia que se sentissin dolguts, però va remarcar que el PSC, com que va governar a Olot els dotze anys anteriors a fer-ho ell, saben qui pa hi donen.

En canvi, va ser molt bel·ligerant amb el grup municipal d’ERC retraient a la seva portaveu, Anna Barnadas, l’incompliment del compromís de tenir el seu suport en els temes importants de ciutat, perquè el PDeCAT va quedar en minoria després de trencar amb els socialistes. El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, va reblar-hi recordant, sobretot a la CUP i a ERC, que l’espai Cràter és un projecte que ha de dinamitzar la ciutat, i els va interpel·lar sobre com pensaven crear l’ocupació i generar la riquesa que potencialment ofereix aquest projecte. El debat el va tallar de soca-rel l’alcalde no donant veu a Barnadas per a una rèplica final.

LA XIFRA

21
regidors
té el ple d’Olot: nou del PDeCAT, cinc d’ERC, tres del PSC, tres de la CUP i un d’Olot en Comú.

LA DATA

22.11.18.
és el dia en què
s’ha de celebrar la pròxima sessió plenària, en què s’hauria de debatre el nou pressupost.
Les claus

Un cop d’ull a la història pressupostària

j.c

Si l’equip de govern aconsegueix dur el pressupost al ple serà, perquè, òbviament, haurà trobat els suports necessaris per fer-lo prosperar. Arribats a aquest cas, no serà la primera vegada que s’aprova sobre la botzina.

L’any 2008, el pressupost de 2009 que duia a aprovació l’alcalde socialista Lluís Sacrest va quedar sobre la taula a petició de CiU, aleshores a l’oposició amb l’ara alcalde com a portaveu. Els dos grups van negociar i, finalment, va poder prosperar. L’any següent, el pressupost va tirar endavant gràcies al vot de qualitat de l’alcalde i amb l’advertiment de CiU que no atendria més crides a la responsabilitat.

Ara, la situació s’ha capgirat i no en va l’alcalde fa una crida a la responsabilitat als regidors del PSC. Sigui com sigui, sembla clar que el debat dels pressupostos s’ha convertit en el primer acte de la campanya electoral per a la cursa cap a l’alcaldia.

Vista la situació, doncs, queden per endavant set mesos que als olotins se’ls poden fer molt llargs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona