Administracions

L’Escala apuja un 10% l’IBI a les grans superfícies

El pressupost per al 2019 serà de 17,2 milions d’euros i el deute continuarà reduint-se, aquest any un 12% més

L’augment de l’IBI afecta comerços de més de 800.000 euros de valor cadastral

L’Escala incrementarà aquest any 2019 un 10% més, fins arribar al tipus màxim, l’IBI per a grans superfícies industrials, segons va anunciar ahir l’alcalde de la població, Víctor Puga. La proposta s’aprovarà en el ple d’ordenances del mes de desembre i ja es reflecteix en el pressupost per al 2019 que es va validar ahir majoritàriament.

L’alcalde de la població va indicar que aquest increment de l’IBI és el màxim que permet la llei d’hisendes locals. “Això afecta les grans superfícies que tenen un valor cadastral per sobre dels 800.000 euros, és a dir, les més grans, i en diners suposa poc més dels 6.000 euros”, va manifestar. Amb el pressupost aprovat ahir es preveu no incrementar la pressió fiscal. “Intentem fomentar l’activitat econòmica a partir de les ajudes a empreses i establiments i, a més a més, fent una política fiscal pensada per a situacions d’especial vulnerabilitat, mantenint algunes subvencions previstes i afegint-ne dues més, con son el xec servei i les ajudes a la dependència, que venen a sumar-se a les ordenances que s’aprovaran al desembre. Tal com ha passat des de l’any 2006, la batalla contra la retallada de deute és intensa, fins al punt que en aquests dotze anys s’ha retallat el deute més de 10 milions d’euros, i s’ha passat dels 12.284.386 euros del 2006 als 2.304.744 que reflectiran els balanços a finals de l’any 2019. La ràtio d’endeutament ha passat del 84,83 de l’any 2006 al 12,42 que es preveu per al 31 de desembre del 2018.

El pressupost ordinari (sense comptar les inversions) serà molt semblant al de l’any anterior, amb una xifra de 17.296.098 euros, que representa un 0,8% més que en l’exercici anterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona