Administracions

Palamós il·lumina una de les seves imatges icòniques

L’escultura ‘Palamós, paradís de la vela’, obra de Joan Abras, adquirida el 1984, ha estat durant dècades la imatge de la població

S’emmarca en una acció per prestigiar el patrimoni local

L’Ajuntament de Palamós ha il·luminat l’escultura Palamós, paradís de la vela, de l’artista Joan Abras, per reforçar una imatge que ha identificat la població des dels anys vuitanta. Aquesta escultura va ser promoguda pel Centre d’Iniciatives i Turisme i durant dècades va ser utilitzada en campanyes institucionals i promocionals. L’escultura, que originàriament era a l’entrada de la població venint de la Bisbal –a la carretera C-31–, es va traslladar a la rotonda de l’accés oest de Palamós amb les obres de desdoblament.

L’escultura Palamós, paradís de la vela és obra de l’artista bisbalenc Joan Abras i va ser impulsada pe Centre d’Iniciatives i Turisme de Palamós el 1984. Es tracta d’una escultura d’uns 6 metres d’alçària inspirada en la cara de la pubilla de Palamós del 1984, Sònia Castelló, i simbolitza la tramuntana, el campanar de Palamós, les veles i el mar.

El sistema d’il·luminació, dotat de quatre focus de tecnologia led i de 35 watts de potència, permet, segons explica l’alcalde, Lluís Puig, “realçar el valor d’aquest element i millorar l’estètica en general de l’espai on està ubicat”. El projecte, que ha costat 8.766 euros, preveu que els focus es tanquin de manera automàtica a partir de les dotze de la nit durant tot l’any, excepte en el període d’estiu, que es tancaran a la una de la matinada.

Prestigiar el patrimoni

L’equip de govern de Palamós, d’ERC i CiU, ja va anunciar a principis de mandat que tenia la intenció d’il·luminar part del patrimoni històric i escultòric palamosí amb la intenció de prestigiar-lo. Les primeres intervencions que s’han portat a terme han estat al pont d’Eiffel –que connecta el nucli amb el sector del Balitrà–, l’escultura de Joan Abras Palamós, paradís de la vela i el castell de Sant Esteve de Mar. Aquest darrer és el projecte més costós perquè s’hi ha de fer arribar una línia de llum i costarà uns 20.000 euros.

LA DATA

1984
El Centre d’Iniciatives
i Turisme va promoure aquesta escultura com a imatge de la població.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia