Administracions

SOS Costa Brava alerta del nou POUM cristinenc

Considera que la previsió de creixement és desproporcionada

La Plataforma SOS Costa Brava –juntament amb les entitats que en formen part: l’Associació Salvem Solius, l’Associació dels Naturalistes de Girona i l’entitat Sterna Grup de Natura– considera que els tres escenaris possibles recollits en l’avanç del POUM de Santa Cristina d’Aro comporten una revisió de creixement desmesurat. Segons l’entitat, que ahir va presentar a Girona les al·legacions que ha interposat contra l’avanç del POUM –aprovat a l’agost–, aquest no s’ajusta a la demanda real de la població. A més, li manca una anàlisi d’una alternativa de planejament amb creixements moderats, adequats a les necessitats reals de la població i no superiors al 20% de l’estat actual del municipi.

Per SOS Costa Brava, els sectors de sòl urbanitzable previstos suposaran la transformació urbanística de 158,50 hectàrees noves. Aquesta opció, i segons els ecologistes, suposa continuar apostant per models urbanístics obsolets i gens respectuosos per a la utilització racional del sòl, dels recursos naturals i del paisatge del municipi.

I tot això amb un POUM que manté, segons SOS Costa Brava, l’aposta per creixements urbanístics de segones residències, malgrat l’esgotament d’aquest model, i de la necessitat de preservar el sòl, el paisatge i els boscos, així com atesa la limitació dels recursos hídrics a la zona i els problemes de mobilitat i densificació.

El primer escenari possible és mantenir el POUM vigent, aprovat el 2008 i suspès parcialment pel TSJC per preveure precisament un “excés de creixement”, segons va explicar l’advocat Eduard Ribot. Amb les dades que aporta SOS Costa Brava, es preveuen fins a 7.125 habitatges nous repartits entre 662 hectàrees de sòl urbà i 189 hectàrees més en sòl urbanitzable.

SOS Costa Brava proposa adoptar l’acord de suspensió de la tramitació de plans, projectes i llicències; estudiar la reforma del planejament per a aquest sector; reconsiderar els creixements previstos i avaluar la necessitat de reducció del nombre d’habitatges, edificabilitat, superfície i la desclassificació de l’àmbit, i, finalment, redactar un nou POUM que opti per un creixement moderat, no superior al 20%, sense nous sectors de sòls urbanitzables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona