Administracions

Camps i Mallart declaren al jutjat per la gestió del servei d’aigua a Vidreres

L’alcalde, a la sortida, diu que està “tranquil” perquè s’han seguit dictàmens tècnics

El responsable de Rec Madral al·lega litigis amb el consistori i sentències favorables

L’alcalde de Vidreres, Jordi Camps, i el responsable legal de les empreses subministradores d’aigua Rec Madral i Riera de Cabanyes, Carles Mallart, van declarar ahir davant el jutjat d’instrucció número 4 de Santa Coloma de Farners per suposades irregularitats en la gestió. La causa està oberta per presumptes delictes contra els recursos naturals i el medi ambient, prevaricació administrativa, tràfic d’influències, malversació de diners públics i alçament de béns. Però a la sortida del jutjat Camps va assegurar a l’agència ACN que estava “molt tranquil”, i confia que el cas s’acabi arxivant. “Hem fet una gestió correcta, assessorada amb informes jurídics tant municipals com d’empreses externes i totes les decisions s’han pres basant-nos en informes tècnics”, va afirmar.

A banda de Camps, el jutjat també investiga les empreses Rec Madral i Riera de Cabanyes, i Mallart, el seu representant, va aportar extensa documentació en la compareixença, com ara sentències que avalen l’assumpció de concessions de facto, sense concessió, per mantenir la prestació del servei a urbanitzacions. Respecte als pous sense llicència, va defensar que fa fins a 17 anys que intenten legalitzar algunes de les captacions davant l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), sense resolució favorable però amb la mateixa indicació que han de continuar subministrant aigua per a l’abastament mentre s’allarguin els tràmits.

La relació amb Camps

Mallart no va negar que coneixia Camps, i va admetre que el seu fill i l’alcalde eren amics, però va mirar d’esvair les acusacions de tractes de favor amb l’argument de l’intercanvi de demandes en els darrers cinc anys. Els diversos litigis amb el consistori han suposat a Mallart “més de 200.000 euros en despeses” judicials.

LA XIFRA

200.000
euros
, va dir Mallart, han gastat en litigis contra el consistori de Vidreres en els darrers cinc anys.

Concentració de veïns a les portes del jutjat

Una trentena de veïns d’urbanitzacions de Vidreres es van concentrar ahir a les portes del jutjat colomenc, amb pancartes en què instaven l’empresa a deixar de cobrar el cànon del transvasament –per una obra de connexió feta l’any 1998– anul·lat pel TSJC. Des de l’agrupació veïnal, van lamentar que ni Mallart ni Camps responguessin a les preguntes formulades per l’acusació popular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia