Administracions

Els veïns de Santa Eugènia de Girona, tips de la inseguretat

Denuncien que hi ha més delinqüència i la passivitat de la Policia Municipal

Reunió tensa, la que es va viure ahir a Can Ninetes entre veïns del barri de Santa Eugènia de Girona i els regidors Eduard Berloso i Cristóbal Sànchez. Els veïns estan ben tips de la inseguretat. Robatoris, furts, tràfic de drogues, gresques a deshora i ocupacions d’habitatges. Un seguit d’actes delictius que, un rere l’altre, els veïns van anar relatant als responsables municipals i policials. Molts, explicats en primera persona, com a víctimes, denunciant que la policia no fa la seva feina.

La reunió l’havia convocat l’Ajuntament feia setmanes per explicar les mesures que tirarien endavant relatives a la seguretat del barri. Però pel mig ha esclatat una greu problemàtica que ha encès els ànims. Els veïns es queixen perquè asseguren que després de diverses reunions, el govern s’havia compromès a establir quatre policies de barri, dos al matí i dos més a la tarda. Però ara, amb l’escull de les jubilacions de part de la plantilla de la Policia Municipal, temem que el compromís s’hagi esfumat. “Necessitem policies de barri, referents per als veïns i la gent que té negoci”, diu la presidenta de l’associació de veïns de Santa Eugènia, Natàlia del Campo. En aquest sentit, el regidor Berloso es va comprometre que igualment hi hauria dos agents al matí i dos més a la tarda en tasques de policia de proximitat, però no va assegurar que fossin els mateixos. “No és només la figura d’un policia, sinó que també cal una feina educadora, de confiança”, li va respondre la presidenta de l’entitat veïnal, que va lamentar que quatre policies són pocs.

“Se l’estan apropiant”

Els veïns troben a faltar sobretot el policia de barri, que es passeja, que pregunta, que es preocupa. “Ha arribat un punt que els delinqüents ens intimiden. S’estan apropiant del barri, i tot va a pitjor”, lamentava ahir un veí.

Quatre agents municipals nous

La Policia Municipal de Girona ha perdut –per ara– de cop 14 agents, que han demanat la jubilació anticipada. La situació és fruit de l’aprovació per part del govern espanyol del reial decret que facilita que els agents de tot l’Estat es puguin prejubilar abans. Es preveu que al juny s’incorporin cinc efectius nous que estan fent el curs a l’acadèmia i set més que ja l’han acabat –quatre d’ells ja es van incorporar ahir–. Aviat també es farà la convocatòria pública per cobrir les vacants dels 14 efectius que s’han jubilat. “Al juny tindrem més policies dels que tenim”, explica Berloso, que reconeix que en faltarien més, ja que ara n’hi ha 141 i la ràtio per habitant en marca 168 en una ciutat com Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona