Administracions

El govern de la Bisbal du al jutjat un desfalc de 51.000 euros a la zona blava

La fiscalia obre diligències i la instrucció cita un operari, pel desquadrament entre recaptació teòrica i ingressos

Funcionaris buiden ara les màquines amb policies locals

L’equip de govern de l’Ajuntament de la Bisbal va denunciar l’octubre passat a la fiscalia el desquadrament de 51.000 euros entre la recaptació teòrica total de la zona blava d’aparcament municipal i els ingressos que constaven a la comptabilitat del consistori.

L’alcalde, Lluís Sais, explicava ahir que l’alarma va saltar a mitjan any passat i van obrir una investigació interna, a càrrec de l’àrea d’Hisenda: “Vam anar recollint les presumptes irregularitats i quan les vam tenir totes, vam enviar-ho a la fiscalia”, declarava ahir Sais a l’agència ACN. Segons va detallar l’alcalde, la fiscalia ha obert diligències i les ha tramès als jutjats de la Bisbal, que han obert una investigació i que ja han citat a declarar un del dos treballadors de l’aparcament regulat.

Nou protocol

En detectar-se els fets, el govern va variar el protocol de recaptació dels parquímetres, tot retirant la competència als dos treballadors i habilitant un nou dispositiu, amb treballadors municipals acompanyats d’agents de la Policia Local, a més del canvi de claus de les màquines i la col·locació de precintes.

El cas, però, es va abordar en el ple de dimarts i CiU va criticar que s’hagués “amagat” a l’oposició. El regidor, Xavier Dilmé, va reclamar la creació d’una comissió interna per saber què ha fallat i “aclarir responsabilitats tècniques i polítiques”, a més d’una auditoria externa.

“L’elevat import de la quantitat presumptament desviada demostra una greu i continuada manca de control tècnic i també polític, fruit del desgavell intern d’una part molt sensible de l’Ajuntament”, assegura CiU en un comunicat. Sais, per la seva banda, argumentava que s’ha optat per la “discreció”, en haver-hi la “presumpció d’innocència pel mig” i no posar en qüestió la feina de l’altre empleat. Tots dos depenen del consistori des que es va rescatar la concessió atorgada pel PSC i CiU a Aparcaments Costa Brava.

LA XIFRA

51.000
euros
va trobar a faltar l’Ajuntament de la Bisbal, el 2018, entre els ingressos de la zona blava i els tiquets expedits.

Buidat de màquines en hores estranyes

En la investigació encarregada pel consistori, agents de la Policia Local van detectar moviments del treballador cridat a declarar pel jutjat, que obria els calaixos de les màquines en hores intempestives, fet que els va fer pressuposar que, a part de les dues claus oficials custodiades pel consistori, en tenia una còpia. Des que el sistema s’ha reordenat, fonts municipals explicaven ahir que no s’ha detectat cap més desquadrament entre el que es cobra i el que s’ingressa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona