Administracions

SOS Costa Brava denuncia abocaments de terra a la zona de Sant Sebastià

La plataforma alerta que l’objectiu del moviment de terres és modificar els pendents amb l’entrada continuada de sorra d’un altre sector en construcció

L’entitat SOS Costa Brava ha denunciat a l’Ajuntament de Palafrugell que s’estan realitzant abocaments il·legals de terres i runes al sector 3 de la muntanya de Sant Sebastià, un espai protegit per la moratòria urbanística de la Generalitat i la tramitació del pla director urbanístic dels sòls no sostenibles del litoral gironí.

L’objectiu d’aquest abocament, segons va fer públic ahir SOS Costa Brava, és modificar els pendents, amb l’entrada contínua de camions plens de terres provinents d’un altre sector, en construcció. Aquest replanament pretén modificar els pendents i preparar els solars per a la seva urbanització, sostenen. SOS Costa Brava recorda que en aquest sector 3 s’hi volien construir 23 habitatges nous amb 3.560 m² de sostre edificable. Però, d’acord amb la moratòria urbanística aprovada per la Generalitat de Catalunya, SOS Costa Brava recorda que aquest sector està protegit amb els arguments que presenta pendents superiors al 30%; en aquest sentit destaquen que la llei d’urbanisme no permet urbanitzar ni construir en solars que presenten pendents superiors al 20% i que, a més, és a dins de la franja dels 500 metres de la línia de mar, entre altres motius.

Responsabilitats

L’entitat exigeix a l’Ajuntament de Palafrugell que incoï un expedient de protecció de la legalitat urbanística i sancionador a fi i efecte que s’exigeixin responsabilitats administratives. També demana que es limiti l’accés rodat al sector per evitar que la zona es converteixi en un abocador incontrolat. I que s’incorpori al web informació de com la moratòria afecta les urbanitzacions de tot el terme municipal de Palafrugell, quines i en quina situació estan i que es posin panells informatius de la moratòria al costat dels anuncis que hi ha a les urbanitzacions afectades.

LA XIFRA

23
habitatges
es volien construir en el sector tres amb uns 3.560 metres quadrats de sostre edificable.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.