Administracions

Figueres potencia l’àrea de Promoció Econòmica

Els serveis estrenen noves dependències a l’edifici del convent dels Caputxins, acabat de rehabilitar

El conjunt també podria ser la seu del futur conservatori de música

Les divuit persones actualment dedicades a l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres han estrenat aquesta setmana noves dependències al convent dels Caputxins, acabat de rehabilitar.

L’alcalde en funcions, Jordi Masquef, va aprofitar ahir la inauguració dels nous locals per subratllar que, més enllà d’aquest trasllat (des dels locals anteriors a l’escola d’hostaleria), es tracta d’un salt qualitatiu. “Són unes instal·lacions molt necessàries i demanades; ara tindrem la logística necessària per al que ha de ser una pota important del proper govern per potenciar l’activitat econòmica i polítiques que generin ocupació, consum, riquesa”, va dir Masquef, confiant que serà ell l’encarregat de liderar aquest proper govern i aquestes polítiques.

L’àrea de Promoció Econòmica de Figueres es va constituir com a tal l’any 2011, encapçalada en aquell moment pel regidor Manel Toro, que ahir també va presenciar la inauguració. L’àrea reagrupava els serveis de promoció econòmica, comerç, turisme i hisenda municipal per coordinar-los i generar activitat econòmica a la ciutat. També des d’aquesta àrea es gestionen els programes amb ens exteriors com el servei Reempresa o el servei d’ocupació català.

Amb la instal·lació de Promoció Econòmica al convent dels Caputxins es dona per tancada la quarta i última fase de rehabilitació de l’edifici, que es va iniciar l’any 2009. L’última part pendent és una millora dels accessos exteriors que consistirà en l’obertura d’un nou vial (fins a l’avinguda Costa Brava) i l’arranjament d’un aparcament, tenint en compte les activitats de cara al públic que es programen a l’Auditori.

Possible seu per al conservatori de música

Actualment l’antic convent dels Caputxins és la seu de l’Auditori (equipat amb grades retràctils), dependències municipals i usos polivalents a l’edifici annex. Però “no acaba aquí”, avança Jordi Masquef. L’alcalde en funcions defineix l’antic convent com una infraestructura molt versàtil i on es podrien fer més activitats, una de les quals podria ser la del futur conservatori de música. Masquef s’hi va referir directament especificant que –si són escollits per liderar el proper govern de la ciutat de Figueres– el conservatori de música és un dels projectes que el seu equip vol concretar. “El convent dels Caputxins és un edifici amb espais i el futur conservatori podria trobar-hi acollida. Serà un dels objectius del proper mandat, manquen escoles musicals, tenim estudiants que no poden seguir aquests estudis aquí”, hi va afegir Masquef.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia