Administracions

Castell-Platja d’Aro posa 15 projectes a votació veïnal

El municipi manté els 150.000 euros de pressupost participatiu i es pot votar fins al divendres 25

Han avançat l’edat mínima de sufragi als catorze anys

El nou govern de Castell-Platja d’Aro (PSC-ERC-Vall d’Aro en Comú) manté l’aposta pel pressupost participatiu, en una segona edició de la iniciativa en què es manté la dotació econòmica –de 150.000 euros– però s’ha avançat l’edat mínima de sufragi dels 16 fins als 14 anys fets el 2018, per fomentar que més veïns opinin. Enguany plantegen quinze propostes, i els requisits per participar-hi són estar empadronat al municipi abans de l’1 de juliol. Cada veí pot triar tres dels projectes, en butlletes a l’Ajuntament, la biblioteca, centres cívics i educatius, l’OAC de Castell d’Aro o Ca la Generosa de s’Agaró, en l’estand itinerant, o a través del web .

El conjunt de propostes sumen prop de 500.000 euros, però el consistori executarà les que tinguin cobertura en l’ordre que s’escullin. Entre les opcions, es pot triar entre arranjar el Camí Vell a Can Cuc, il·luminar el Camí vell de Santa Cristina d’Aro al Cementiri Vell, una furgoneta elèctrica per a l’àrea d’Esports o un parc de lleure per a gossos a l’entorn del carrer Pere Quart. També hi ha dotar de canviadors infantils els equipaments públics, cistelles de corfbol o xarxes de vòlei a les platges, o estàtues d’homenatge a Ray Harryhausen a sa Conca i l’actor Bill Murray. La regidora de l’àrea, Mónica Ríos, avança que ja han votat uns dos centenars de veïns, i fa una crida a superar la xifra de 421 persones del 2018.

Obres fetes i una de pendent del 2018

Entre els quatre projectes escollits l’any passat, ja han col·locat la marquesina a l’accés a l’escola Vall d’Aro –per protegir els alumnes del sol o la pluja– i una font d’aigua al camí de vianants del parc dels Estanys. I aquesta setmana han enllestit l’ordenació de la cruïlla conflictiva del carrer Santiago Rusiñol a la zona comercial del Parc d’Aro. Hi plantejaven un giratori, però l’informe de la Policia Local el va fer descartar, per no acumular tres rotondes en un tram curt, i finalment han suprimit aparcaments per generar dos carrils d’incorporació per als vehicles que giren.

Respecte a l’altra obra pendent, serà la zona segura per travessar la carretera C-253 al pont del Ridaura, amb un semàfor, un pas de vianants intel·ligent i enllumenat viari reforçat. L’actuació té un cost de 90.000 euros, i va ser una de les prioritats per als vianants i ciclistes que transiten pel sender que discorre paral·lel al riu i volen arribar fins a la desembocadura a la platja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona