Administracions

Increment del 4% en el pressupost de Cassà, que puja a 10,8 milions d’euros

L’equip de govern destaca que segueix el criteri de “contenció, rigor, planificació i prudència”

ERC critica la reducció en inversió i promoció

El pressupost per a l’any 2020 de Cassà de la Selva és de 10.861.374,86 euros, un 4% més que l’any passat, amb un total consolidat de 12.620.762,72 euros si s’hi afegeixen els pressupostos de la residència geriàtrica Sant Josep, amb un pressupost de 1.919.387,86 euros, i l’empresa Gestió de Serveis Municipals (456.486,70 euros)

L’equip de govern (Junts i PSC) va destacar que s’han seguit quatre línies generals d’actuació: contenció, rigor, planificació i prudència. Quant a la contenció, es destaca que s’ha fet una baixada del 5% de l’IBI en les ordenances alhora que s’han apujat els sous dels treballadors el 2,5% per complir amb la llei estatal. Pel que fa al rigor, s’assenyala que els pressupostos del 2020 permetran solucionar temes pendents o mal resolts en l’anterior legislatura i, en aquest sentit, posa d’exemple el pla de licitacions que es presentarà l’any vinent. Es recorda que ja s’han fet passos per buscar “complicitats i intentar finançar de la millor manera” grans obres en inversió previstes, com són el carrer de la Indústria, les Vies Verdes, la caldera de biomassa per a la residència i el col·legi Puig d’Arques. Són projectes, recorda l’equip de govern, que es van “moure anys enrere” i s’han de “fer realitat ara”. L’Ajuntament preveu tancar el 2019 amb un nivell d’endeutament per sota del 20%.

ERC, que havia governat en l’anterior legislatura, va votar en contra dels pressupostos perquè no preveuen les inversions claus del municipi i per manca de pacte de l’equip de govern. Els republicans van destacar que es redueix la inversió en promoció econòmica, comerç, participació i educació i que no es preveuen inversions en polítiques d’habitatge. També denuncien que el pressupost de la residència geriàtrica no és real i no contempla els recursos necessaris per fer front a totes les despeses del personal. Des del grup d’ERC a Cassà van assenyalar que l’equip de govern no ha mostrat cap voluntat de diàleg i pacte a l’hora de confeccionar els pressupostos. Així, van fer arribar més de 30 propostes a l’equip de govern tot i no disposar de tota la informació relativa als pressupostos, que havien reclamat.

LES XIFRES

1,9
milions
és el pressupost de la residència geriàtrica Sant Josep, que depèn del consistori.
12,6
milions
són el total consolidat, incloent-hi els pressupostos de la residència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona