Administracions

Millor accessibilitat al consultori de Calonge

Un projecte preveu instal·lar-hi un ascensor i fer-hi obres de rehabilitació

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha aprovat definitivament el projecte de millora de l’accessibilitat al consultori de Calonge. Aquest projecte destina 110.000 euros a l’execució de les obres de rehabilitació i millora de l’accessibilitat de l’edifici de Can Patrici, situat a la plaça de la Concòrdia, on actualment se situa el consultori mèdic.

El projecte planteja situar l’ascensor a l’espai que ara ocupen un dels lavabos de la planta baixa i la cambra de neteja. L’elecció d’aquesta part com a àmbit d’actuació respon a una doble voluntat: primerament la intenció de no afectar constructivament altres espais de l’edifici, en especial el doble espai de l’entrada o la volta catalana de la sala d’espera en planta baixa, zones d’un clar interès arquitectònic. La segona és situar l’ascensor a la zona central del volum principal, just a l’espai que correspon al carener de la coberta, de manera que es garanteix que el volum de la caixa de l’ascensor no sobresortirà per sobre de la coberta.

La intervenció, a banda d’instal·lar l’ascensor, també redistribuirà l’espai afectat en planta baixa, de manera que s’hi pugui definir un segon lavabo adaptat que s’afegirà al que ara ja existeix. A més a més, la instal·lació de l’ascensor tindrà una afectació directa sobre la consulta d’infermeria situada a la planta primera. Aquest fet obliga a distribuir aquesta planta de manera que la superfície restant de la consulta d’infermeria passarà a ser la recepció d’aquesta planta, mentre que l’actual recepció es convertirà en consulta d’infermeria.

D’aquesta manera es garanteix que l’edifici continuï sent operatiu i que els diferents espais mantinguin la superfície i disposició adequades per al servei a què estan destinats.

El projecte també preveu actuacions de reparació i millora de l’immoble: la reparació de la coberta a la zona del canaló de la façana principal, per evitar les goteres que afecten el mur de la façana; la substitució de les fusteries actuals per unes altres amb millors prestacions des d’un punt de vista de l’aïllament tèrmic i la protecció solar, i finalment la neteja de la façana principal, la reparació del parament i el pintat de tota la seva superfície.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’Aigua de Sils, afectada de nou per un herbicida

sils

Prova pilot a Girona d’una xarxa de reg intel·ligent

girona

El Besòs es recupera del vessament del desembre

montornès del vallès
medi ambient

Rècord de polls de flamenc

Roses ha confiscat més de tres mil articles del ‘top manta’

roses
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Els ruixats no acabaran de desaparèixer

Barcelona

Pròrroga per a la passarel·la de la vall del Ter i de Llémena

GIRONA

Estalvi de llum al pavelló Roser Llop de Figueres

FIGUERES

El TSJC exigeix un responsable del buidatge de Vacamorta

la bisbal d’empordà