Administracions

Millor accessibilitat al consultori de Calonge

Un projecte preveu instal·lar-hi un ascensor i fer-hi obres de rehabilitació

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha aprovat definitivament el projecte de millora de l’accessibilitat al consultori de Calonge. Aquest projecte destina 110.000 euros a l’execució de les obres de rehabilitació i millora de l’accessibilitat de l’edifici de Can Patrici, situat a la plaça de la Concòrdia, on actualment se situa el consultori mèdic.

El projecte planteja situar l’ascensor a l’espai que ara ocupen un dels lavabos de la planta baixa i la cambra de neteja. L’elecció d’aquesta part com a àmbit d’actuació respon a una doble voluntat: primerament la intenció de no afectar constructivament altres espais de l’edifici, en especial el doble espai de l’entrada o la volta catalana de la sala d’espera en planta baixa, zones d’un clar interès arquitectònic. La segona és situar l’ascensor a la zona central del volum principal, just a l’espai que correspon al carener de la coberta, de manera que es garanteix que el volum de la caixa de l’ascensor no sobresortirà per sobre de la coberta.

La intervenció, a banda d’instal·lar l’ascensor, també redistribuirà l’espai afectat en planta baixa, de manera que s’hi pugui definir un segon lavabo adaptat que s’afegirà al que ara ja existeix. A més a més, la instal·lació de l’ascensor tindrà una afectació directa sobre la consulta d’infermeria situada a la planta primera. Aquest fet obliga a distribuir aquesta planta de manera que la superfície restant de la consulta d’infermeria passarà a ser la recepció d’aquesta planta, mentre que l’actual recepció es convertirà en consulta d’infermeria.

D’aquesta manera es garanteix que l’edifici continuï sent operatiu i que els diferents espais mantinguin la superfície i disposició adequades per al servei a què estan destinats.

El projecte també preveu actuacions de reparació i millora de l’immoble: la reparació de la coberta a la zona del canaló de la façana principal, per evitar les goteres que afecten el mur de la façana; la substitució de les fusteries actuals per unes altres amb millors prestacions des d’un punt de vista de l’aïllament tèrmic i la protecció solar, i finalment la neteja de la façana principal, la reparació del parament i el pintat de tota la seva superfície.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona