Administracions

Sant Julià aprova un pressupost de 3,5 milions

Destaca l’esforç per augmentar els recursos propis amb subvencions

El pressupost de Sant Julià de Ramis per al 2020 arriba als 3.584.000 euros, 102.000 euros menys que el de l’any passat (3.686.000 euros). L’alcalde del municipi, Marc Puigtió, destacava que és un pressupost que “no endeuta l’Ajuntament i que el fa créixer com a poble”. Puigtió també en va destacar la partida social. D’altra banda, el regidor d’Hisenda, Carles Royan, hi va afegir que s’ha mantingut la línia d’altres anys “de separar ingressos i despeses per als dos pobles, de Sant Julià i de Medinyà”. “És un únic pressupost però internament treballem amb dos pressupostos”, hi va afegir Royan.

Equiparar serveis

El pressupost per al 2020 de Sant Julià de Ramis també reflecteix la voluntat d’equiparar serveis amb Medinyà. És el cas dels vigilants i les targetes de transport subvencionades a jubilats, que també s’oferiran a Medinyà, segons va assenyalar Carles Royan. També estan valorant implantar el servei Jubilus, un centre actiu per a la gent gran, a Medinyà.

El regidor d’Hisenda també va destacar que és un “pressupost participatiu” ja que s’ha presentat a les reunions veïnals que mensualment fa l’equip de govern i també al consell de participació de Medinyà. Carles Royan va subratllar l’esforç que s’ha fet per augmentar els recursos propis i així no haver de fer més pressió fiscal. En aquest sentit, va destacar que en el capítol de 180.000 euros en subvencions, un total de 169.000 són finalistes, cosa que significa que són imports directes a projectes concrets. També remarca el nivell d’endeutament, que ha baixat, ja que els dos últims anys s’han anat tancant diverses línies de crèdit. El 2019 el nivell d’endeutament de l’Ajuntament era del 39,17%. El regidor d’Hisenda explica que si aquest any executessin el crèdit compromès estarien menys endeutats, en un “36,78%”.

Inversions

Quant a les inversions, destaca el projecte d’un nou espai a l’antiga aula de lectura dedicat al servei de les persones. Es continuarà la rehabilitació, amb la segona fase, de can Bota. L’alcalde, Marc Puigtió, va explicar també que preveuen comprar un pis de lloguer social. Un altre projecte destacat són les obres de la rectoria dels Sants Metges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona