Administracions

El pressupost de Figueres té l’únic vistiplau del govern

Junts x Figueres aposta pel no en l’aprovació inicial, amb dues actituds contràries de liberals i nacionalistes

El to agre d’Amelló contrasta, malgrat el no, amb la predisposició de Masquef

El pressupost de l’Ajuntament de Figueres va rebre ahir l’aprovació inicial amb els onze vots favorables dels regidors del govern i els contraris dels vuit regidors de Junts per Figueres i els dos de Ciutadans. El pressupost, de 63,56 milions d’euros, és, a parer de l’alcaldessa de la ciutat, una previsió “expansiva, justa i solidària”. “Les crisis no es poden gestionar amb austeritat, i l’administració ha de ser el primer motor de la reactivació econòmica”, va manifestar Lladó, tot justificant el creixement de la despesa.

El portaveu de Junts x Figueres va argumentar el seu no a les previsions presentades pel govern remarcant, amb el to i amb els raonaments, una voluntat de diàleg que el govern va agrair. Masquef va avançar d’entrada que era “inacceptable” que s’incrementi l’IBI i les taxes un 6,5% i tot es posi “sobre les espatlles del ciutadà”. Tot i que va avançar el no, va anunciar que farien aportacions i en va plantejar quatre. D’una banda, va demanar la inclusió de lectors de matrícules; va reclamar més partides per ajudar el comerç i la restauració; va demanar també una partida de 100.000 euros per a la creació de l’oficina de projectes Figueres 2030, i va advertir del gran endeutament que proposava el govern. Amelló, que va retreure que es fes presencialment el ple, va qualificar el ple de “roda de premsa del govern”, va afirmar que Cs aposta per la reducció de despeses i de deute i va criticar el “gran augment de la despesa i de l’endeutament”. “A més, juguen amb ingressos ficticis com Casa Nouvilas”, va dir. “La seva festa la paguem entre tots. Nosaltres els fem unes propostes i ens responen una hora abans del ple amb una resposta automàtica”, va retreure.

LA XIFRA

63,56
milions d’euros. Aquesta és la xifra total de la previsió amb ingressos i despeses equilibrats.

Més ajudes per al comerç i per a vals de consum

El ple va aprovar ahir dues modificacions de crèdit (canvis de consignacions pressupostàries) per facilitar ajudes complementàries al comerç local i per incentivar el consum. La partida d’ajuts a la compra que es va habilitar era de 200.000 euros, que es van rescatar del romanent de tresoreria de despeses generals. La partida d’ajudes al comerç local de 170.000 euros es va crear amb partides no executades, com ara els 53.000 euros per a l’Acústica o els 15.000 per a la Fira de la Gent Gran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia