Administracions

Palafrugell retallarà inversions per enfortir les partides socials el 2021

Les obres perden pes en els comptes, mentre que les partides assignades a Benestar Social creixeran un 6,14%

El carril bici cap a Calella, la major inversió

L’equip de govern de Palafrugell durà a aprovació del ple, en una sessió extraordinària dilluns vinent, la proposta de pressupost municipal per a l’exercici 2021, per un import global consolidat de 41.008.526 euros, un 7% més respecte de l’exercici actual. Els comptes inclouen, a més de l’Ajuntament i l’Institut de Promoció Econòmica (IPEP), el Museu del Suro i el consorci Fraternal-Mercantil. En els comptes destaca una reducció del pes de les inversions, que en part reforcen mesures per als sectors més tocats per la pandèmia. Per aquest motiu, part de l’àrea de Benestar Social disposarà d’un 6,14% més de despesa corrent respecte al 2020, i també disposarà de més personal.

Per l’alcalde, Josep Piferrer, “malgrat que aquest serà un pressupost marcat per la incidència de la Covid-19, durant l’any també disposarem d’un important pla de xoc a càrrec del romanent de tresoreria, que ens ha de donar eines per fer front a totes les necessitats dels diferents sectors”.

En el capítol d’inversions, la mes destacada serà l’execució de la pista de carril bici a l’avinguda del Mar, que ha de ser una realitat al llarg de l’any i a la qual destinen 610.000 euros, dels quals 305.000 euros ja es van pressupostar aquest 2020 i 305.000 euros s’aportaran el 2021. D’altra banda, també es manté en l’agenda el nou impuls al Museu del Suro amb 642.000 euros per a la nova museografia –amb l’impuls del programa operatiu de fons Feder dins els programes sobre les línies de patrimoni–. Així mateix, es destinen 358.092 euros per bastir-hi la futura enoteca, tot i que serà un projecte que s’hauria de consolidar entre dues anualitats.

LES XIFRES

41,008
milions
és el pressupost municipal que el govern de Palafrugell durà a aprovació dimarts vinent per al 2021.
6,14
per cent
s’incrementaran les partides de despesa de l’àrea de Benestar Social, amb un reforç del personal.

Continua el pla de millores viàries

En paral·lel, el govern municipal destaca que el pressupost d’inversions destinarà diverses partides a millores urbanes. Així, s’hi planteja l’execució de les obres del carrer Constància, que tindran una aportació de 160.000 euros i la del carrer Torroella, que disposarà d’una partida de 150.000 euros. Així mateix, es destinen 195.000 euros a millores urbanes amb l’objectiu d’anar arranjant altres espais i carrers que estan deteriorats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia