Administracions

El pressupost del Consell del Gironès creix un 15,7%

Augmenta, en part, pel canvi de model de recollida de residus a l’àrea urbana i la millora de la seu

A l’Alt Empordà, les inversions seran de 7 milions d’euros

El Consell Comarcal del Gironès ha donat el vistiplau a la previsió pressupostària per al 2021, que creix globalment un 15,72% respecte a la feta ara fa un any. L’increment de la previsió és de 3.075.061 euros en xifres absolutes i arriba a enfilar-se fins als 22.675.376 euros.

El creixement de la xifra d’aquest any té a veure amb les inversions de reforma a l’edifici de la seu, les inversions de millora dels equips informàtics, l’increment de la partida corresponent als ajuts de menjador i l’increment del nou contracte del servei de recollida de residus municipals a la comarca, amb el canvi de model de recollida de tot l’entorn de l’àrea urbana de Girona al porta a porta. En el total figuren uns càlculs de despesa de l’organisme autònom Escola de Música del Gironès (724.678 euros) i del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt (5.398.205 euros).

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà donarà el vistiplau a les seves previsions per al 2021 dimarts vinent. El seu pressupost puja a 34.678.569 euros i preveu inversions que es materialitzaran durant el 2021 per un import superior als set milions d’euros. Es preveu l’adquisició i l’adequació d’un edifici per a l’ampliació de les instal·lacions del Consell Comarcal i la segona fase del Centre de Tractament de Residus.

Els dos projectes provenen del pressupost anterior. Aquest també és el cas de la gossera comarcal, que ara es preveu que es pugui acabar el 2022. Hi ha tres projectes més que s’executen amb cofinançament europeu que s’havien d’acabar aquest any, però que s’han allargat perquè s’ha ampliat el termini d’execució a causa de la pandèmia.

Hi ha tres projectes més que s’executen amb cofinançament europeu que s’havien d’acabar aquest any, però que s’han allargat perquè s’ha ampliat el termini d’execució a causa de la pandèmia. Aquests projectes són el de Foment i desenvolupament del patrimoni natural i cultural de l’Alt Empordà, que es cofinança en un 50%; l’Especialització i competitivitat territorial Costa Brava Pirineu de Girona: natura, cultura i intel·ligència en xarxa, també cofinançat al 50% pel Feder, i el projecte BiciTransCat.

LA XIFRA

22,6
milions d’euros.
Aquesta és la previsió de despesa del Consell Comarcal del Gironès per al 2021.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.