Administracions

Els sindicats anuncien la vaga de neteja a Figueres

Anuncien que també se’n farà en el servei d’enllumenat públic i jardineria

Els sindicats Comissions Obreres (CCOO) i Co.Bas van confirmar ahir finalment que han convocat una vaga indefinida d’escombriaires a Figueres i van anunciar que s’estén al servei de manteniment de l’enllumenat públic i la jardineria.

Asseguren que el regidor Pere Casellas –conseller delegat de Fisersa i vicealcalde de la ciutat– ha expressat la voluntat de “reduir la massa salarial” i acusen “d’immobilisme” l’actual equip de govern. En la nota feta pública ahir CCOO diu que es troben en un “atzucac”.

Demanen “renovar” el conveni de ciutat, que admeten que no té “consideració d’estatutari”. Afirmen que la divisió dels serveis en diferents empreses té com a objectiu “reduir costos salarials” per mantenir una doble escala salarial que facilitaria poder “modificar a mitjà termini les condicions laborals”.

Qüestionen, per altra banda, el concepte municipalitzar usat per l’actual equip de govern en alguna ocasió, tot i que habitualment parlen d’internalització. “Quan l’Ajuntament diu que municipalitzà un servei perquè el passa a Fisersa, cal aclarir que no és correcte”, assenyala COOO. “Municipalitzar un servei és que aquest depengui directament de la direcció municipal.” En el cas de Figueres de Serveis (Fisersa) l’empresa és “de capital públic” però de “gestió privada”.

Afirmen, així mateix, que a tot arreu on s’ha provat la divisió de serveis “s’ha tornat a unificar donada la pèrdua de qualitat que es produeix en el servei”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona