Administracions

La Diputació de Girona amplia els interventors per als ajuntaments

La reforma local fixa que l'ens provincial ha de garantir el servei a tots els municipis de menys de 1.000 habitants

La Diputació de Girona, a través de l'organisme autònom XALOC, posarà al servei dels ajuntaments de la demarcació sis nous secretaris interventors, que se sumaran als quatre ja existents. Aquests deu professionals s'ocuparan del servei d'assistència en secretaria intervenció com a mínim dels 130 municipis de menys de 1.000 habitants que hi ha a la demarcació. Fins ara, XALOC només prestava aquest servei als municipis que el sol·licitaven, però amb l'entrada en vigor de la llei de racionalització i sosteniblitat de l'administració local, la Diputació (i per delegació, XALOC) ha passat a ser la responsable de garantir aquest servei a tots els municipis de menys de 1.000 habitants.

La Diputació ha explicat que aquest nou servei de prestació obligatòria s'afegeix al procés que el Departament de Governació de la Generalitat ha iniciat amb la resta d'administracions afectades per regularitzar la situació de cobertura de places reservades a secretaris interventors que estan sent ocupades de forma irregular per personal que no té condició de funcionari amb habilitació estatal.

Gairebé 150.000 euros

El ple de la Diputació d'ahir va aprovar per unanimitat de tots els grups de la cambra (CiU, PSC i ERC) tant l'increment de la plantilla de personal de XALOC com la modificació de crèdit que fa possible l'increment d'aquest servei.

Concretament, es va aprovar que aquest any s'hi destinaran 149.954,79 euros, que, segons va explicar el vicepresident Miquel Noguer, permetran cobrir el cost d'aquests nous sis membres del personal durant sis mesos (és a dir, al llarg del segon semestre del 2014).

LA XIFRA

6
nous secretaris cinterventors
seran els que es contractaran, de manera que la plantilla serà de 10.

Primera carretera traspassada

El ple de la Diputació també va aprovar, ahir, assumir la cessió de la carretera coneguda com el camí de la Pireta, que va de la C-31, a Vilamalla, fins a Fortià i que fins ara era municipal. La Diputació té previst destinar prop de 350.000 euros a reforçar el ferm d'aquesta carretera –de 3,380 km, amb 6,8 m d'amplada i un trànsit de 3.300 vehicles al dia–. Aquest és el primer dels convenis que se signaran amb ajuntaments per tal que la Diputació assumeixi la gestió d'algunes de les seves vies, en compliment del pla de carreteres de les comarques gironines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona